"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

PENNUT 2,5 VKO

Pennut täyttävät tiistaina jo kolme viikkoa :) Kuvia otin eilen, pennut näissä siis 2,5vko ikäisiä. Pentukopassa on jo hyvin hulinaa, kun pennut taapertavat horjuen jo neljällä jalalla. Sisarusten kanssa leikitään ja melskataan :) Pentujen luonteenpiirteet kehittyvät ja vaihtelevat. Parkkityttö on alkanut nyt jollain tapaa muistuttamaan Malla-mummoa, yhtä haaveilija ja ahmatti mitä mummonsa. Kermatyttö on vähän jollain tapaa sellainen, että ottaa oman aikansa tutustuessaan uusiin asioihin. Välillä saatetaan vähän "huutaa" esim. sylissä, mutta rauhoittuu kyllä :) Riistapoika on aika leppoisa pentu, mitä nyt siltäkin ääntä välillä lähtee :) Kermapoika on vähän kermasiskonsa tapaan sylissä huutaja, mutta rauhoittuu, kun pojulle vähän juttelee :)

Pennut ovat nyt alkaneet myös kuulemaan, ja saattavat välillä vähän säikkyä kovempia ääniä, kun eivät niihin ole vielä niin tottuneet, mutta sekin tulee tässä ajallaan :) Hampaitakin pennuille on jo alkanut tulla.

Lumi-mamma ei enää kovinkaan viihdy pentujen kanssa pentukopassa. Välillä käy imettämässä, mutta Lumellakin taitaa alkaa jo pienet naskalihampaat tuntumaan ottavan kipeästi. Ollaan myös arveltu, että Lumella ei välttämättä enää kovin maitoakaan niin paljoa tule. Lumella maidontulo on ollut koko ajan oikeastaan vähän sellainen kysymysmerkki, että onko sitä tullut tarpeeksi. Niinpä jo toissapäivänä kokeiltiin pennuille kiinteää ravintoa, ja kyllähän pennut sitä siihen malliin hotkivat, että eivät varmaan Lumelta enään niin paljoa maitoa saa. Nyt sitten jatketaan kiinteään (ja veden) totuttamisella, ja Lumi saa imettää sen mitä vielä suostuu imettämään. Lumi on luonteeltaan vähän sellanen tietyllä tapaa "arkajalka", ettei ihmekkään jos se lopettaisi imettämisen kokonaan siihen, kun pentujen hampaat tuntuvat kunnolla. 

Lumi päästää jo paremmin oudompiakin ihmisiä, ja muita koiria katsomaan pentuja. Välillä mammakoira katsoo siihen malliin, että "apua, nyt nuo kaikki tulee viemään pennut", mutta kohta jo menee itse pois edestä antaen muiden tutustua pentuihin myös. Usva oli tosi kiinnostunut pennuista, oikein vinkui, kun ei päässyt lähemmin hoitamaan pentuja.


T. Haaveuni 

T. Hohtava Kuutamo

T. Hehkuva Ruska

T. Hopeinen Helmi


Tytöt


Pojat


Koko konkkaronkasta pikaräpsyEi kommentteja:

Lähetä kommentti