"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

LUMI

LUMI
(Taikalumon Filmitähti)
rek.nro: FI40446/12
syntynyt: 17.6.2012
 emä: FI MVA Dagolas Fantasy
isä:  Lecibsin Kepponen
sukupuoli: narttu
väri: musta vaalein merkein
kasvattaja&omistaja: Johanna Sergejeff
haltija: Jenna Sergejeff

Terveystulokset:
 lonkat: A/A
polvet 0/0
kyynärnivelet 1/0
silmät: OK (6/2014)
sydän: normaali (6/2014)
prcd-PRA: a/terve vanhempien perusteella
pompen: terve
Helppo. Kiltti. Rauhallinen. Hulivili. Poikatyttö. Varautunut. Oppivainen. Viisas. Herkkusuu. 


Lumi on nuori lähes 4-vuotias, sydämet sulattava neitikoira. Lumi oli sijoitusnarttu äitini Taikalumon kennelistä, ja teki v. 2016 ensimmäisen pentueesa Lapinlumon Viken kanssa, josta syntyi 2 urosta ja 2 narttua.

Luonteeltaan Lumi on jokaisen koiranomistajan unelma, se "minun maailman paras koirani". Lumi on hyvinkin helppo koira, neiti ei tarvitse kovinkaan voimakasta komentamista uskoakseen. Tuhmuuksissa torumiseenkin riittää pelkkä äänen korottaminen, kun neiti jo on nurkaassa häpeämässä tekosiaan. Niin muille koirille kuin ihmisillekkin Lumi on kiltti ja ystävällinen. Kaikkien kanssa pitäisi aina päästä tekemään tuttavuutta. Lenkkeiltäessä tästä on tullutkin hieman ehkä ongelma, kun neidin pitäisi päästä aina jokaisen vastaantulijan luo tervehtimään. Tyttö on pääosin hyvinkin rauhallinen, mutta purkaa aika ajoin ylimääräistä energiaa "hulivili-kohtauksilla", jolloin juostaan tuhatta ja sataa ympäriinsä (yleensä kuitenkin ulkosalla).

Lumi ei ole koskaan ollut niinkään neitimäinen, vaan ennemminkin vähän poikatyttö. Ulkona mieluusti temmelletään siihen malliin, että varmasti on turkki sisälle tullessa likainen. Lumesta on mukavampaa leikkiä ja juosta ulkona entäkuin olla siivosti sisällä ja näyttää sievältä.

Lumi suhtautuu uusiin asioihin hieman varautuen, mutta ensitutustumisen jälkeen kaikki pelotkin katoavat. Tyttö on pienestä lähtien ollut hieman arkajalka, mutta on nykyään aina vain rohkeampi. Lumi oppii uusia asioita todella nopeasti. Muutaman toistokerran jälkeen tyttö jo huomaa mitä häneltä vaaditaan. Lumella viisaus ja oppimiskyky tulevat etenkin esiin harrastuksissa.

Ruokahalun suhteen Lumella ei yleensä ole mitään ongelmia. Tyttö näyttää perineen paljolti emänsä herkuttelutaipumuksen. Lumesta kaikki on hyvää ja kaikkea pitäisi päästä maistamaan.

Lumen harrastuksiin kuuluu vahvana tekijänä agility. Myös näyttelyissä käydään silloin tällöin hakemassa hieman sosiaalistumista. Lumi rakastaa yli kaiken agilityn tuomaa vauhtia, ja omaakin hyvät mahdollisuudet lajissa kehittyäkseen. Lumen kanssa voisi myös joskus osallistua kaverikoiratoimintaan, jos neiti siihen vain soveltuu.


"Koira pystyy haistamaan illallisen läpi tuplaikkunoitten, paksujen tammiovien, tiilen ja betonin. "
 - Pamela Dugdale