"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

lauantai 9. huhtikuuta 2016

PENNUT 3,5 VKO

Ihan älytöntä miten nopeaa pennut kasvavat, nytkin kokoa oli tullut jo reilusti enemmän, ja vain viikossa. Pennut temmeltävät jo pentukopassa minkä ehtivät, leikkivät ja kiusaavat toisiaan. Eilen pennut pääsivät tutustumaan "muualle taloon", keittiöön. Usvakin pääsi nyt kunnolla pentujen sekaan, ja olihan se melkoista katsottavaa. Neiti ei tiennyt pitäisikö sen hoitaa pentuja, leikkiä niiden kanssa vai pomppia karkuun :) Lumi-mamma katseli vierestä, ei Lumi paljoakaan enää puolusta pentujaan koiria vastaan, mutta ollappa siinä joku outo ihminen, niin taatusti haukutaan ja ilmoitetaan.

Pentuset ovat kyllä syötävän söpöjä :) "Kotinimetkin" pennuille alkaa kehittymään, kun ulkonäön/luonteen puolesta pentuja kutsutaan jos milläkin nimellä. Parkkitytöstä käytetään nimitystä "huuhaa", kun se on niin Malla-mummoonsa tullut haihattelija. Riistapoika on ihan vain "riista" tai "pontus", kun pikku jäbä on niin jykevä ja pörröinen. Kermapoika on "jääkarhu" tai "jäkis" värinsä vuoksi. Kermatyttö on ihan vain "halla" tai "helmi".

Huomenna meidän pitäisi Usvan kasvattajan ja Usvan kanssa lähteä ajelemaan kohti Kittilää ja poropaimennustaipparia. Vähän jännittää jo valmiiksi, miten Usva siitä testistä selviytyy. Onko neiti ihan hulluna haukkuen porohin vaiko tyynen rauhallisesti. Se selvinnee huomenna :)

Pennut täyttävät tiistaina 4 viikkoa, ja tässä muutamia kuvia nyt n. 3,5 viikkoisista kakaroista :)


T. Haaveuni






T. Hohtava Kuutamo






T. Hehkuva Ruska







T. Hopeinen Helmi







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti