"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 26. huhtikuuta 2016

KEVÄTKAUSI LOPPUU

Tänään meillä oli Usvan kanssa kevätkauden viimeinen TOKO tunti. Päästiin onneksi kesänkin ryhmään, niin ei tule mitään katkoksia reenaamisessa :) Ohjaajat vain vaihtuvat, mutta mikäs siinä, saa taas erilaista ohjausta. Viimeisen kerran kunniaksi meillä oli leikkimieliset TOKO epikset ALO-luokan liikkeillä. Videokuvaakin otettiin, mutta en viitsi ihan koko maailman nähtäville sitä laittaa, kun lupia videossa esiintyviltä en hoksannut kysästä. Mutta jos oman muistin iloksi hieman kertaisi/arvioisi meidän suoritusta. 


1. Paikalla makaaminen, 0 pistettä
Nollille meni meidän suoritus, kun Usva meni muiden käskystä maahan, ja nostin Usvan sitten ylös. Parempi olisi ollut vain jättää koira maahan (ilman omaa käskyä), mutta enhän minä sitä siinä muistanut. Kesken paikkamakuun Usva päätti, että jospa sittenkin haistelisi muutaman metrin päässä olevia tuoksuja, ja kulki joitain metrejä eteenpäin. Muutoin pysyi kyllä aloillaan :D Paikkamakuusta sivulle istumaan nouseminen sujui hyvin ajallaan käskystä. Usvalla on välillä sitä, että neiti ennakoi ylösnousut.

2. Seuraaminen, 9 pistettä
Ihme ja kumma, että meidän seuraaminen arvioitiin näinkin hyväksi :D Minusta se on aika Usvan vetämistä perässä ja toissijaisten asioiden tekemistä.. Usva lähtee kyllä reippaasti käskystä seuraamaan, mutta pian jo laahustaa liian takana. Nyt myös Usva alkoi rapsutella kesken seuraamisen.. Nopeusvaihtelut menee ihan kivasti, hitaassa seuraamisessa Usva hidastaa sopivasti eikä esim. tarjoa istumista. Juoksussa taas seuraaminen on samanlaista kuin normaalivauhdissa. Se on aina yhtä jännää, että miten Usvan seuraaminen on niin matomaista hallissa kuin taas verratessa ulkona seuraamiseen..

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, 9 pistettä
Usvalla tämä meni yllättävänkin hyvin, ainut asia mikä meni pieleen, oli se maasta takaisin istumaan nouseminen ennakoimalla. Muutoin neiti kyllä handlasi tämän liikkeen hyvin jo :)

4. Luoksetulo, 10 pistettä
Luoksetulo oli kyllä hyvä suoritus kerta heitolla. Usvalla oli oma ominainen vauhtinsa (Usvalle nopea, mutta minusta voisi olla vielä nopeampikin) ja sivulletulo hienosti perään :)

5. Noutoesineen pitäminen, 0 pistettä
Ylläri ylläri.. Meidän noutoesinereenit on edelleen alkutekijöissään, kun tuo neiti ei vaan tykkää pitää suussaan kapulaa. Ollaan päästy siihen pisteeseen, että ehkä puoli sekunttia esine pysyy Usvan suussa :D Kunhan Lumi pääsee kotiin, niin sitten alkaa taas kunnon kateusreenit kapulan kanssa :)

6. Kauko-ohjaus, 8 pistettä
Usvalla kauko-ohjaus toimii vaihtelevasti. Välillä Usva on niin asennointunut tiettyyn etäisyyteen toimiakseen, ja välillä saa olla kauempanakin. Tänään oltiin puoli askelta liian kaukana :D Heti, kun siirryin hieman enemmän kohti koiraa, niin johan alkoi homma toimia. Eli välimatkareenit taas kuvioihin mukaan.. Kauko-ohjaus Usvalla on kyllä kohtuullisen "vahvana", mutta se etäisyys aiheuttaa välillä hämminkiä..

7. Estehyppy, 10 pistettä
Aluksi tehdessä ei huomattu laittaa estehyppyä Usvalle sopivaksi (korkeus oli 50cm, ja Usvalla ollut 35/40 cm), ja neiti päätti kiertää esteen. Sitten hoksasin, että esteen korkeus oli väärä ja saatiin uusia liike. Johan onnistui, ei mitään ongelmia estehypyn kanssa :) Usvan jätän yleensä n. 2,5m päähän ja itse olen saman matkan päässä esteestä, näin meillä se on toiminut kaikista parhaiten :)

8. Kokonaisvaikutus, 10 pistettä
Itse sanoisin Usvan kokonaisvaikutuksesta, että Usvalta löytyy halua tehdä töitä ja Usva kyllä hyvin on kuulolla sen suhteen, että mitä tehdään milloinkin. Usvan "meno/vire" on kokoajan jollain tavalla rennon letkeä :D Itse ajattelen, että TOKO koiran pitäisi olla sellainen "täpäkkä", mutta Usvalla on oma hauska tyylinsä kyllä :) Usvan tyyli ei sinänsä häiritse kokonaisvaikutusta, koska Usva on koko ajan saman oloinen. Kontakti meillä paranee koko ajan, en siitä enää niin kanna huolta. Ihan reenailun alussa Usvan kanssa piti tehdän töitä aika paljonkin kontaktin eteen.


Ja jotta tämäkin postaus (koska kaikki viimeaikaiset muutkin) sisältäisi jotain pentuihin liittyvää, niin jääkarhua (kermapojua) on tänään käytetty eläinlääkärissä sirun tarkistuksessa ja meidän pennun osalta kaikki tiedot on oikein. Eli sama sirunumero löytyy kuitenkin myös Kuopiolaiselta koiralta, ja nyt aletaan Kennelliittoa myöten selvittelemään sekaannus kuntoon. Tämä taas tarkoittaa sitä, että mitä luultavammin (ellei ihmettä tapahdu) pentujen rekkarit myöhästyy ja niitä sitten toimitetaan jälkikäteen.. Mutta pidetään peukkuja, että selvittelyt hoituisivat nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti