"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

lauantai 16. huhtikuuta 2016

HALLA

Äiti meni Facebookissa paljastamaan, että toinen tytöistä jää minulle sijoitukseen, joten vahvistetaan nyt sitten se tieto :D Elikkäs, kermatyttö T. Hopeinen Helmi tulee sitten Lumi-mamman perästä kotiin Ouluun :) Tyttö on jo saanut nimekseen Halla, ja jatkaa näin nimensäkin puolesta tätä minun lapinkoiranimien luontoteemaa :D Vai liekkö joku sää-teema.. 

Minun ei pitänyt alunperin jättää tästä pentueesta vielä itselleni narttua, vaan vasta Lumen toisesta pentueesta. Asioilla on vain aina tapansa muuttua, ja tämän Lumen ensimmäisen pentueen jälkeen en ole todellakaan varma enää siitä toisen pentueen teettämisestä. Lumi oli kyllä ensisynnyttäjä, mutta synnytys ja Lumen hoitaminen olisi voinut olla parempaa. Tokihan tämä oli odotettavissa jo etukäteen, kun Lumen oman emän synnytys ja pentujen hoitaminen oli aikoinaan mitä oli. Ja siis kyllähän Lumi on hoitanut pentujaan, jopa paremmin kuin Malla emänsä. Mutta kokonaisuutta tarkastellessa, ja toisen sukulinjan koiramammoihin verratessa, hommassa ei ole niin paljoa ollut Lumella emänvaistoja kuin mitä voisi olla. Ja varmasti Lumi toisenkin pentueen hoitaisi, mutta sitten itse ajattelen, että ehkei kaikkia yksilöitä vain ole niin paljoa tarkoitettu mammakoiriksi. Eikä Lumen emänvaistot mistään huonoimmasta päästä ole olleet, voihan sitä nartulta puuttua täysinkin emänvaistot.

Usvan emän ihmis-emäntä kirjoitti Facebookissa osuvasti, että koirat ovat tulleet heidän elämäänsä, koska niin oli tarkoitettu ja, että asiat tulee elämään silloin, kun on oikea aika. Jotenkin nuo sanat olivat osuvat Hallankin kohdalla. En ajatellut alunperin näin käyvän ja olin jo pentuetta suunniteltaessa puhunut itselleni järkeä, että kaikki pennut lähtevät kotia kauemmas, mutta hupsista, niin se vaan tuo Halla-likka jäi meidän elämään :) Koen, että Hallalla on oma "tarkoituksensa" tulla elämääni juuri nyt.
1 kommentti: