"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 7. lokakuuta 2014

HOITOLAISET

Nyt on koulutukset ja reissut reissattu. Koirat olivat Iissä hoidossa neljän päivän ajan, ja kyllähän tuossa ajassa jo ehti itselle kova ikävä tulla. Mimo oli mummulassa hoidossa, missä sai juosta pakoon aina yhtä pelottavaa (Mimon mielestä) pappaa. Mimo ei ollut suostunut syömään kovinkaan hyvin, ja mummu oli makkaranameilla nirppanokka-neitiä syöttänyt edes jonkin verran. Varoittelinkin jo Mimoa hoitoon viedessä, että ruokahalu saattaa kadota, koska niin on käynyt aina ennenkin jos Mimo on ollut hoidossa ja en itse ole ollut paikan päällä. Ei siis mikään ihme, että heti kotiin päästyä Mimo alkoi vaatia ruokakuppiin täydennystä :)

Vanhempieni luona olivat neljän päivän ajan Lumi ja Usva. Lumi nyt on niin helppo, että sen hoidossaolon kanssa ei ollut mitään ongelmia, ja onhan Lumi kuulunut kotikoiralaumaan ihan pienestä asti todella tiiviisti. Usva sen sijaan oli kuulemma saanut lähes jokaiselta kotilauman porukalta pienen selkäsaunan. Muutoin Usva oli vain riehunut menemään Sanin kanssa. Iissä lauman pomolla, Viivillä, on ollut hieman hankaluuksia ottaa Usvaa laumaan sisään. Tämän takia olikin niin ihanaa saada yhtenä reissupäivänä kuvaviesti, missä Usva ja Viivi jo olivat ihan vierekkäin sovussa :) Kotiin tullessaan Usva olikin oikein nöyrää tyttöä, mutta on jo nyt huomannut sen, ettei Lumi osaa kovin komentaa pentua, ja Usva taas pompottaa "isosiskoaan" minkä ehtii. Harmi ettei Iissä opittu nöyryys vanhempia koiria kohtaan säilynyt kotiin asti ;)

Viime viikonloppuna Oulussa oli ollut myös mm. lapinkoirien TOKO-kokeet sekä erkkari. Usva oli ollut mukana reissaamassa ja pääsi myös kisakehien laidalle telmimään Sanin ja Tarutuulten kennelin Kellohattu-pennun kanssa. Oikein mukavaa menoa on näköjään Unskilla ollut sillä aikaa, kun emäntä on ollut reissunpäällä :) Alla muutama kuva pentuleikeistä, kiitos Taru kuvista!


Usva, Tarutuulten Kellohattu & Sani

Usva & Tarutuulten Kellohattu

Usva & Tarutuulten Kellohattu

Huomenna Usva täyttää 12vko ja on aika ensimmäisten rokotusten. Samalla reissulla täytyy näyttää eläinlääkärille Usvan silmiä, jotka yhä vuotavat. Olen koittanut haalealla vesivanulapulla puhdistaa rähmiä pois, mutta yhden silmän lisäksi nyt näyttää myös toinenkin rähmivän. Tänään myös huomasin Usvalla pienen pahkuran keskellä masua, liekkö jokin napatyrä taikka rasvapatti. Jospa sekin huomisella el-käynnillä selviäisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti