"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

USVAN LUMIPESU

Täällä satoi ensilumi maahan perjantaina. Nyt se tosin on jo sulanut aikalailla pois, kun vettä on satanut ja keli on loskainen. Usva sai kuitenkin esimakua tulevasta talvesta ja lumesta. Kyllähän pikkuneiti oli innoissaan, että mitäs tämä syötävä ja sukellusvalmis luonnonpeite onkaan :) Ulkona mentiin tuhatta ja sataa, välillä nenä lumeen sukeltaen ja etsien "aarteita". Yksi aarre löytyikin, kun lumen seasta löytyi lelu. Myös Lumi ja Mimo käyttivät ensilumen hyväkseen ja antoivat Usvalle kunnon lumipesun. Leikki näytti aika rajulta, mutta niinhän koirat välillä telmivät :) 

Aluksi ihmeteltiin..

..Sitten tutkittiin asiaa lähempää..

..Ja löydettiin hautautuneita leluja.
Olen Lumella ja Usvalla pitänyt valjaissa ja pannassa pimeällä vilkkuvia valoja (esim. Usvalla pannassa ylläolevassa kuvassa). Niiden avulla oli helppo hahmottaa missä vapaana juoksevat koirat menevät iltalenkillä metsässä. Tokihan minulla on lamppu mukana pimeässä, mutta valojen avulla oli helppo nähdä, että molemmat koirat ovat tallessa ja itse pystyi taskulampulla suunnistaan pimeässä eteenpäin. Lumella on punainen vilkkuvalo valjaissa kiinni ja Usvalla oli puna-sinistä valoa vilkuttava pannassa kiinni. Nyt vain Usvan vilkkuvalosta on toinen osa pudonnut johonkin eikä tämä meidän vilkkuvalo toimi ollenkaan ilman sitä toista puolikastaan :/ Täytyy ostaa neidille jostain uusi ja sellainen, mistä ei voi valon toinen puolisko tippua lainkaan pois.

Lopuksi vielä pieni videonpätkä Usvan lumipesusta, missä Lumi ja Mimo antoivat pikkuneidille hieman kyytiä ja pyöritystä. Voin sanoa, että tämän leikin jälkeen sisälle tuli kaksi koiraa ja yksi iso nelijalkainen lumipallo..1 kommentti:

  1. Usva laasu... ensin Lumi pyörittää lumessa ja sit katsoo et ok nyt on Mimon vuoro... ;) Ihania! T: Sari

    VastaaPoista