"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

perjantai 10. lokakuuta 2014

ELÄINLÄÄKÄRISSÄ JA NASULEIKKEJÄ

Eilen Usva täytti huimat 12 vko ja pääsi käymään eläinlääkärissä otattamassa ensimmäisen rokotteen. Ennen eläinlääkärireissua kävimme Usvan kanssa pienen mutkan torinrannassa kävelemässä, mutta tuuli ja kylmä keli olivat niin luihin menevää, että hypattiin nopsaan autoon ja huristeltiin eläinlääkäriin. Kaupungilla Usva hieman kummisteli ihmisten menoa ja pyöräilijöitä, mutta rohkein askelin sipsutti menemään nätisti hihnassa :)

Eläinlääkärissä rokotuksen lisäksi katsottiin vuotavia silmiä sekä masun pahkuraa. Silmissä ei näkynyt tulehduksen merkkejä, ja hoitoneuvona saatiin jo kotonakin käytössä ollut vesivanulapulla puhdistaminen säännöllisin ajoin. Masun pahkura taas osoittautui kuitenkin tyhjästä ilmestyneeksi napatyräksi, sillä pentutarkastuksen aikaan napa oli täysin normaali. Liekkö sitten jokin ihan pienenpieni kanava jäänyt, joka sitten ei olekkaan kunnolla umpeutunut Usvan melskatessa. Tyrän suhteen ollaan nyt seurantalinjalla jos onni kävisi ja se itsestään jostain kumman syystä katoaisi. Itse rokottaminen onnistui aika kivuttomasti, eikä Usva huutanut lainkaan :) Päästiin myös Usvan kanssa Animagin pentukerhoon, missä ehdimme käydä 2 kertaa ennen kuin Usva täyttää 17 vko :)

Tässäpä olisi 12 viikon kunniaksi uutta kuvamateriaalia :) Lisää kuvia Usvan galleriassa. Myös Lumesta uutukaisia kuvia Lumen galleriassa.










Eilen käytiin myös illasta koirakaverilenkillä Kira -lapinkoiran ja Kiran emännän kanssa :) Hieman meinaisi Usva jäädä energisen Kiran jalkoihin välissä, mutta kuperkeikan kautta Usva juoksi heti Kiran ja Lumen perään :) Samaisella reissulla Lumi päätti omia itselleen Kiran nasu-pehmolelun ja lelu osoittautuikin niinkin makoisaksi, että uskomme Lumen syöneen pehmolelun pään, mikä ei kuitenkaan ollut ihan pienintä kokoluokkaa.. Nyt sitten olen kotosalla seurannut Lumen olotilaa mahdollisen suolitukoksen varalta. Ihan täysin 100% varmoja ei olla siitä, että Lumi nasun pään söi, mutta pehmolelun puolikasta ei löydy muualtakaan ja se oli Lumella suussa kokonaisena vielä hetki ennen pehmolelun puolittumista.. Toivottavasti Lumi ehti edes pureskella vähän ennen hotkaisua, jos nasu on mennyt Lumen kitusiin.. Ei kyllä Lumi ole koskaan ennen syönyt mitään leluja tms. joten mikälie päähänpistos olisi ollut. Varan vuoksi annoin Lumelle parafiiniöljyä ja seurantalinjalla mennään tämänkin asian vuoksi nyt vähän aikaa. Lumen vointi on kuitenkin normaalin vilkas ja maha on ainakin tähän asti toiminut tavallisesti sekä ruokahalu on entisellään. Eli jospa tässä selvittäisiin säikähdyksellä :)




Loppuun vielä muutama räpsy sarjassamme "kuva kertoo tuhat sanaa" :) :


"Koitappa vaan ottaa se kuva, niin näytän niin surkeeta naamaa kun vain pystyn"

"Älä jaksa enää kuvata mua"

3 kommenttia:

  1. Oi kun Usva on sievä noiden pystykorvien kanssa! Velipoika lähettää terkkuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän Usvalle pystykorvatkin passaa :) Näin Otsostakin uusia kuvia, on Usvalla kyllä niin komea velipoika, ihankuin jokin karhunpentu! Eikä haittaa kyllä mitään, vaikkei Otsolle korvat täysin nousiskaan, taittokorvalappalaisetkin on söpöjä :) Terkkuja takaisin!

      Poista
    2. Yritetään Otson kanssa päästä sinne lappalaisten pentutreffeille, niin nähtäs sit siellä Usvaa! Meillä ei täällä oikeen pentukavereita ole :) ihan mahtavia nää pennut, ja mukava seurata sisarusten kasvua.

      Poista