"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 21. lokakuuta 2014

LUUPÄÄ RÄNTÄSATEESSA

Viime viikonloppuna käytiin koirien kanssa vanhempieni luona ja rapsuttelemassa kotikoiralauman väkeä. Tarkoituksena oli myös ottaa Usvasta "näyttelyseisontakuvia", mutta kelit ulkona olivat sen verran vesi-räntäsateiset, ettei siitä hommasta tullut yhtikäs mitään. Noh, ainakin Usva pääsi Sanin kanssa leikkimään, ja näin saivat Lumi ja Mimo olla hetken rauhassa pennulta. Kotilaumassa kyllä vanhemmat koirat osaavat Usvaa komentaa, mutta kotona Lumi ja Mimo eivät niinkään, ja Usva "talloo" kotona aikuiset koirat välillä ihan mennen tullen. Olen koittanut Lumea jopa kannustaa näyttämään poskessa kiinni roikkuvalle kakaralle aikuisen koiran arvovaltaa, mutta Lumi-ressukka vain ölisee pennulle ja katsoo minuun anoen, kuin sanoakseen "tee jotain". Nössykkä mikä nössykkä.







Usva taas puolestaan on välillä todella kovatahtoinen. Viimeksi tänään tuli asiaa todistettua lenkillä. Pikkuneiti ei millään tullut luokse kutsuttaessa, vaikka kuinka huutelin ja yritin Lumen avulla Usvaa huijata tulemaan likelle, mutta mitä sitä turhaan. Neiti juoksi meistä poispäin minkä jaloistaan ehti. Lähdin sitten kävelemään Lumen ja Mimon kanssa kotiinpäin, ja odottelin josko neiti sattuisi tulemaan luokse, kun huomaa, että kaverit ovatkin häipyneet. Ja kyllähän se Usva tulikin, mutta ei vieläkään antanut kiinni, jotta olisin voinut hihnan laittaa paikoilleen. Siinä se neiti vain hyppäsi pusikkoon ja, kun koitin kädellä ottaa pannasta kiinni, niin eiköhän Usva lyönyt homman ranttaliksi eikä hihnaa saatu vieläkään laitettua kaikelta Usvan heinikossa pyörimiseltä ja minun sormien metsästämiseltä.. Noh, siinä sitten tovi "tapeltiin" ja sain neidin hihnaan kytkettyä. Sen jälkeen Usva meni niin nätisti hihnassa, ihan kuin tyystin eri koira olisi ollut hihnan toisessa päässä. Täytyy varmaan jatkossakin Usvan kovapäisyyden takia voittaa näitä meidän "matseja" :) Huvittavintahan tässä on aina se, että Usva vieraille on aina niin näppärää ja kilttiä, ja kotona sitten välillä pirut riivaa aikalaillakin..







Usva 13,5 vko


Viikonlopun aikana käytiin myös mummulassa, mistä löytyy myöskin suomenlapinkoirauros, Hessu-herra. Hessun ikä alkaa lähennellä jo 10 -vuotta, mutta yhä Hessu on virkeä koiruus :)


Usva & Hessu

Hessu-lapinkoira

Mummulassa sai luunkin, nam.


Huomenna Usva täyttää 14 vko ja on jälleen madotuksen aika. Annan samalla myös Mimolle ja Lumelle kerta-annokset matolääkettä, niin tulee kaikki madotettua samaan aikaan.

Kuvia lenkkireissulta tulossa! :) Nyt nukkumaan, ja toivottavasti Mimo ei pitäisi koko yötä taas hereillä ihmeellisten mielitekojensa vuoksi.. Viime yönä nimittäin uni jäi vähiin, kun Mimo ei tiennyt haluaako prinsessa vettä, ulos, vettä, ulos haukkumaan, vai mitäköhän olisi mielessä.. Nyt öitä ja parempia unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti