"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

torstai 16. lokakuuta 2014

AGIN TEKNIIKKAA

Lumen kanssa uuden kauden agilityreenit on lähteneet aika vaihtelevalla menestyksellä liikkeelle. Aluksi meidän molempien motivaatio taisi olla hieman hukkateillä, mutta koitettiin parantaa viime kerralla. Lumen ensimmäinen uuden kauden tunti meni hieman nenä maata nuuskien, kun oltiin ekaa kertaa reenaamassa uudessa koirahallissa, missä on oikein hienot puitteet ja hyvä tekonurmi jalkojen alla :) Nooh, viime reenikertaan olin ihan tyytyväinen ja meille molemmille jäi siitä hyvä fiilis. Vaikka tunnilla olikin tekniikan opettelua, oli se silti ihan mieleistä. Reeneissä vaan pitäisi saada omat aivonystyrät niin hereille iltamyöhän agitunnilla, ettei ohjaaja töppäilisi, vaikka koira näyttäisikin menevän suht oikealla tyylillä :)


Ratapiirros 13.10.2014


Eilen Usvaa kävi katsomassa Usvan kasvattaja, ihan on kuulemma kivannäköinen kakara Usvasta kasvamassa :) Itse sitä ei välttämättä aina niin huomaa, mutta kyllähän tuon riiviön runko ja ulkomuoto miellyttää silmää :) Pää nyt voisi olla vähän parempi, mutta jospa se siitä muotoutuisi kasvun ja iän myötä. Ensi viikolla Usva (ja samalla Lumi ja Mimokin) saa madotuksen ja sitten 16 viikkoisena olisi vuorossa toinen rokotuskerta. Samalla tarkastetaan silmien ja napatyrän tilanne. Tällä hetkellä näyttää, että silmät ovat olleet hieman kuivemmat ja napatyrä ei ole ainakaan kasvanut mihinkään, eikä Usva sitä enää aristele.

Olen hieman kysellyt Oulun seudulta alkavia pentukursseja, nähtäväksi jää päästäiskö me Usvan kanssa jollekkin kurssille jossain vaiheessa :) Olen mukana Oulun seudun lappalaiskoirien hallivuorolla samaisessa hallissa missä Lumen kanssa käydään agia reenaamassa. Perjantaisin siellä on lappalaiskoirilla oma vuoro, ja olen ajatellut Usvaa siellä käyttää. Saa rauhassa kakaran kanssa omaksua niitä hyviä käytöstapoja sosiaalisessa koiraympäristössä, sekä opettaa Usvalle uusia juttuja :)

Tällä hetkellä Usva osaa jo hienosti istua ja mennä maahan sekä hihnassa kulkeminenkin sujuu hyvin. Näyttelyasentoseisomista yhä kovasti harjoitellaan, neiti ei malta kovin kauaa vielä seisoa paikallaan, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee :) Myös paikallaoloa ollaan alettu vähän reenaamaan, se sujuu välillä hyvin ja välillä vähän huonommin. Luoksetuloa Usvan kanssa pitäisi kovasti reenata, sillä huomaa varsinkin lenkeillä, että tänne-käskyllä ei ole mitään vaikutusta, kun taas esim. Lumi tulee aika helposti luokse kutsuttaessa. Pienempi sitten vipeltää Lumen perässä, ei niinkään sen käskysanan takia.. Mutta, Usva on vasta 13 viikkoa, joten ehkä meille suodaan vielä paljon oppimisaikaa ;)


Pikaräpsy nukkuvasta lappalaiskaksikosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti