"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 29. syyskuuta 2014

KOTIPUUHIA

Koirien kanssa ollaan viime päivät otettu aika rennon letkeästi enimmäkseen kotosalla. Ulkona ollaan käyty säännöllisesti pellolla kirmaamassa. Viime kerralla sain juosta Usvaa kiinni, kun Lumi näytti Usvalle kuolleen päästäisen, ja loppujen lopuksi homma meni niin, että Usva juoksee innoissaan minua karkuun päästäinen suussa ja pysähtyy välillä taakse katsomaan, kuin sanoakseen "häähää, et saa mua kiinni!" :) Eihän siinä muuten mitään, mutta päästäinen oli jäänyt heinäkoneen alle ja sen sisukset roikkuivat pitkin poikin ruumista ja se varmasti kuhisi kaikenmaailman pöpöjä.. Yöks.

Kotona Usva on myöskin taas "nauttinut" toisen annoksen matolääkettä, rokotusaikahan on n. parin viikon päästä neidin täyttäessä 12 vko. Ollaan myöskin reenattu Usvan kanssa maahan -käskyä, ja neiti näyttäisi oppineen melko nopeasti tämän. Kunhan vain kaikki opitut asiat pysyisivät muistissakin. Paikallaoloa voisi alkaa seuraavaksi neidille opettamaan.
Lumen juoksu on loppunut, ja seuraavaksi odottelen Mimon juoksua.. Me Lumen kanssa myös korkataan huomenna uudessa talvikauden agilityryhmässä. Meidän ohjatut treenit siirtyvät siis keskiviikkoillasta maanantai-iltaan :) Hieman jänskättää millaiset ohjaajat meillä tulee olemaan.

Tänään käytiin koirien kanssa Iissä mutka, ja samalla tehtiin lenkkireissu metsän siimekseen. Mukana oli kotikoiralaumasta Viivi ja Viivin tytär Sani, jonka kanssa Usva kinastelee ja leikkiikin paljon, kun penskoilla on vain kuukausi ikäeroa. Lumi ja Usva olivat myös matkassa mukana. Lumelle teki kyllä hyvää päästä yhtä energisen ja vauhdikkaan Viivin menoon mukaan juoksemaan. Pennut koittivat sitten parhaansa mukaan pysytellä aikuisten vauhdissa mukana. Pohjimmaisena ideana oli saada Viivi hyväksymään paremmin Usvan ns. neutraalilla maaperällä. Ja eipähän Viivi ainakaan lenkillä syönyt rämäpää Usvaa, vaan välillä istuivatkin ihan vierekkän nameja kerjäämässä :)


Usva, Lumi, Viivi & takana häämöttää Sani

Viivi, Sani, Lumi & Usva

Ensi viikolla koittaakin sitten minulla työkoulutuspäivät sekä samaan putkeen viikonlopun minilomareissu, joten koirista Lumi ja Usva pääsevät Iihin äidin luo hoitoon ja Mimo menee mummulaan :) Toivottavasti kotiporukalla hermot kestää kokonaiset 4 päivää Usvan menoa, enkä saa porttikieltoa kotiin ;)


P.S. Lisää uusia kuvia Usvasta galleriassa sekä myös lenkkeilykuvia kotikoiralauman joukossa albumissa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti