"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 4. kesäkuuta 2013

PELON VOITTAMISTA JA AHAA-ELÄMYS

Meillä Lumen kanssa meni eilen agireenit aivan loistavasti! Lumi seurasi hyvin käskyjä esteille ja toimi lähes koko tunnin ajan keskittyneesti tehtäviin. Hieman kyllä alkoi jo väsymys painaa tunnin lopussa, olihan se hellekkin melkoinen. Olen ottanut Lumelle reeneihin mukaan nakkeja palkaksi, näillä Lumi toimii paljon paremmin kuin aiemmin. Neiti vaan meinasi loppu tunnista keskittyä ihan liikaa niihin nameihin, kuin pitemmän radan menemiseen..

Pikainen kuva itsenäisestä harjoittelusta

Radanpätkät sisälsivät putkia, hyppyesteitä ja renkaan. Lumi suorittaa renkaan jo tosi hyvin siihen nähden, että sitä ollaan ehditty harjoitella vasta niin vähän. Yksittäisenä esteinä harjoiteltiin A-estettä sekä keppejä. Lumi pääsi kyllä yllättämään minut täysin, kun neiti tunnin puolessa välissä jo uskalsi juosta hirmuisella vauhdilla A-esteen alusta loppuun saakka! Aiemmin Lumi on uskaltanut mennä esteen korkeimmalle kohdalle ja aina palannut takaisin. Nyt ei ollut mistään pelosta tietoakaan! Sain kyllä olla Lumesta niin ylpeä :) Olin jo valmistautunut, että meillä menee pitkään ennenkuin korkeat esteet alkavat sujumaan, mutta nyt näyttää, että neiti ottaa suuria harppauksia eteenpäin ja aletaan voittamaan niitä pelkotiloja esteiden kohdalla :) Seuraavaksi sitten käydään puomin kimppuun, eiköhän sekin kohta suju!

Harjoiteltiin tosiaan myös keppien pujottelua. Aloitettiin kuuden sarjan vinokeppeillä. Aluksi jouduin hihnasta selkeästi ohjaamaan Lumea keppien pujottelussa. Mutta jo muutaman ohjauskerran jälkeen neiti hoksasi, mikä idea keppeissä on, ja pujottelu onnistui löysällä hihnalla. Eikä Lumi säntäillyt mihinkään, vaan nätisti pujotteli kepit alusta loppuun saakka. Hetken harjoiteltuamme, lisäsin kuuden vinokeppisarjan päätteeksi kuuden suoran kepin sarjan, mentiin siis loppuhaasteena kaiken kaikkiaan 12 kepin sarja. Tämäkin sujui tosi hyvin löysällä hihnalla :) Lumi koki selkeästi jonkinmoisen Ahaa -elämyksen keppien suhteen. Vielä kun saadaan pujotteluun vauhtia.

Kuva: estekalusteet.fi


Huippu hyvät reenit takana! Toivottavasti Lumella jatkuu sama keskittyminen ja suorittaminen jatkossakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti