"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 27. toukokuuta 2013

KORKEANPAIKAN KAMMOA?

Meillä Lumen kanssa oli tänään aika mielenkiintoinen agilitytunti. Tehtiin tuttavuutta kahteen uuteen esteeseen, renkaaseen ja puomiin. Lumella välillä hieman tökkii jokainen hyppyeste, ja niin myös tämän rengasesteenkin kanssa. Este juostiin komeasti vierestä ja sitten odoteltiinkin jo josko tippuisi nameja. Muutaman kerran neiti onnistui tekemään esteen jo oikein :) Eiköhän tämän esteen kanssa vielä joskus paremmin mene :)

Kuva: estekalusteet.fi

Sen sijaan puomi saattaa tuottaa vaikeuksia vielä pitkään. Lumi käyttäytyi puomin kanssa samalla tavalla kuin aiemmin keinun kanssa, pelko iski ja kunnolla. Nyt neiti kirjaimellisesti "jäätyi" puomilla, jouduttiin ohjaajan kanssa kunnolla kannustamaan ja liikuttamaan koiran jalkoja eteenpäin. Näin mentiin pari kertaa, ja sitten huilattiin. Lumesta kyllä huomasi, että nyt pelottaa ja paljon. Ei enää kelvannut namupalat, mutta kun puomi päästiin loppuun saakka, helpotuksen huomasi koirasta heti. Vaan kyllä me vielä puomikin Lumen kanssa joskus voitetaan! Hassua, miten Lumi metsälenkillä hyppii korkeidenkin kivien päälle, mutta sitten agiharkoissa korkeat esteet tuottavat pelkoa ja epävarmuutta.

Kuva: estekalusteet.fi

Lisäsin Lumen viikko-ohjelmaan toisen agilitytunnin toisella koirakoululla. Jatkossa käymme maanantaisin ja keskiviikkoisin agireeneissä, ja sitten täytyy katsoa milloin pääsisi itsenäisesti myös harjoittelemaan. Tekisi ihan hyvää reenata ihan yksittäisiäkin esteitä Lumen kanssa omassa rauhassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti