"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

KOIRAKAVERI KIRA

Tänään ollaan Lumen ja Mimon kanssa ehditty touhuta vaikka ja mitä, kun aamupäivästä käytiin mätsärissä ja illasta moikkaamassa koirakaveri Kiraa. Meille on tänne tullut vihdoin kunnon kesä, ja mukavan hellepäivän kunniaksi käytiin pyörähtämässä tyttöjen kanssa mätsärissä. Molemmat saivat sinisen nauhan, ja Mimo sitten sijoittui sinisten kolmanneksi. Taas sai olla Mimosta niin ylpeä, kun neiti ei edes tällä kertaa haukkunut kertaakaan, ja meni kehässäkin niin hienosti :) Ihmeellistä, miten se tuollaisessa tilanteessa, keskellä koiralaumaa, on niin erilainen mitä sitten esim. kotosalla lenkillä mentäessä. Lenkkeillessä kun meinataan haukkua kaikelle mikä vain liikkuu, mutta tuollaisessa koiratapahtumassa sitten ollaan niin hienosti.

Ajettiin illasta tyttöjen kanssa sovitulle yhteislenkille moikkaamaan koirakaveri Kiraa. Kira on alle 2 -vuotias lapinkoiranarttu. Kira on tullut meille aikoinaan tutuksi pentujen TOKO/Agilitykurssin kautta. Päästiin vihdoin toteuttamaan kauan suunniteltua yhteislenkkiä, missä tytöt saivat juosta niin paljon kuin jaksoivat. Kiran kotipaikan likellä on tosi mukava metsä, missä menee mahtavat metsäreitit. Voi kun pääsisi vaikka joka päivä semmoisille reiteille koirien kanssa. Saisivat koiratkin olla enemmän irti, ja Lumikin purettua hyvin energiaa. 
Koirakaveri KiraLumi ja Kira aluksi hieman leikkivät, mutta sitten juoksemisen ilo vei Lumesta voiton, ja meno taisi jatkua ennemminkin niin, että Lumi juoksi minkä jaloistaan pääsi ja Kira koitti pysytellä Lumen menossa mukana :) Mimokin sipsutteli remmissä vapaana lappalaisten perässä. En uskaltanut Mimoa ihan täysin irti hihnasta päästää, sillä Mimolla saattaa lenkillä välissä "korvat kadota", ja sitten mennäänkin hajujen perässä ja unohdetaan kaikki muu. Yritä siinä sitten itse juosta koiran perässä ja saada takaisin oikealle reitille :) Mutta hyvin meni Mimo näinkin remmi perässä vapaana, välissä tosin mentiin reitistä poiketen. Vaan olihan Lumella hauskaa! Neiti nautti niin vapaana juoksemisesta, ja vielä kun menossa oli mukana toinen samanrotuinen kaveri :) Täytyy kyllä jatkossakin käydä jossain välissä moikkaamassa lenkkeilyn merkissä Kiraa ja omistajaa. Hyvin sai energiaa purettua koirilta, ja itsestä on aina mukava kävellä metsän keskellä :)


Vauhtihirmut Lumi & Kira


Ollaan kotosalla koitettu saada Lumea käymään vedessä, mutta neidistä vesi on ehdottomasti yäk. Vähän voidaan hipaista tassulla vettä ja äkkiä juostaan kauemmas, kun se on niin hirvittävää. Tästä syystä olikin huvittavaa, kun Lumi yhteislenkillä lähti veden äärellä olevien vesilintujen perässä, ja kesken vedessä räpiköinnin muistikin, että vesi on "hui yäk", ja tulikin sitten kiireen vilkkaa takaisin kuivalle maalle. Ilmeet ja loikat vedestä pois lähtiessä oli kyllä niin mainiot :) Harmi etten kameralla ehtinyt kovin paljoa ikuistamaan tätä huvituksen sarjaa, mutta ainakin sain muutaman kuvan todistusaineistoksi siitä, että neiti on käynyt vedessä niin, että maha on kastunut.


P.S. Lisäilen enemmän kuvia galleriaan kunhan tässä ehdin :)

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia <3 Kiva että sulla oli kamera mukana ja ehdottomasti ajelette toisetkin meillepäin ;D

    VastaaPoista