"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 21. huhtikuuta 2015

ASKELEITA ETEENPÄIN

Taas on hetki vierähtänyt tänne kirjoittamisesta. Mitäs meille kuuluukaan? 

Usva on täyttänyt 9kk, ja ensimmäinen juoksu on nyt menossa. Huomasin juoksun alkaneen viime viikonloppuna, tähän päivään mennessä ainoastaan paperille on tullut tippoja ja lattialla ei näy vielä mitään. Neiti pitää itseään joko hyvin puhtaana tai sitten juoksu on aika "hiljainen". Usvalla on myös ilmennyt ns. "virtsan karkailua" tässä juoksun yhteydessä. Neidiltä saattaa päästä vahingossa pieniä pisuja sisälle, ja Usva näyttääkin aika nololta tapahtuman jälkeen mikäli itse sen kaikessa hössötyksessään huomaa. Ikinä ei ole ennen ollut narttujen kanssa tämmöistä juoksun yhteydessä, mutta jospa tämä menisi ensimmäisen juoksun piikkiin :)

Usvan ja Lumen kanssa päästiin kesäkauden harrastusryhmiin, Lumen kanssa agiryhmään jatkamaan ja Usvan kanssa TOKOn mölli-ALO tasoiseen ohjattuun ryhmään. Toivottavasti olisi kivat kesäreenit tulossa :) Usvan kanssa meidän TOKO-reenaus on nyt vähän jäänyt, kun kotona ei omalta laiskuudelta saa niin aikaseksi harjoitella.

Lumen suhteen täytyy hehkuttaa meidän keinun reenausta agilityssa. Neiti on ottanut isoja harppauksia esteen totuttelun suhteen lyhyen ajan sisällä. Aina tekisi reeneissä mieli ilosta märistä pillittää, kun saa katsoa miten innoissaan Lumi kiipeää keinua ylöspäin :) (Herkkis?) Vielä ei olla uskallettu antaa Lumen tulla omalla painollaan keinua alas, vaan on ollut ohjaaja kaverina laskemassa keinun toisen pään alas. Kuitenkin, tämä on jo niiiiiin iso askel meille eteenpäin :) Lumen kanssa ollaan muutenkin jo rikottu meidän aikaisemmin asettamia tavoitteita, kun Lumi hyppää esteissä jo 55cm (joitain 60cm esteitä ollaan myös kokeiltu). Muuri ja rengas onnistuvat myös maksikorkeudella, mikäli eivät ole kovin haastavassa tulokulmassa. Pituuseste meillä on myös ollut joillakin kerroilla maksikoiran mukaisesti. A-esteestä me tehtiin juoksukontaktilla toimiva, ja sitä Lumi menee jo ilman apukehikkoa. Kontaktin varmistamiseksi otin A:lle uutena käskynä "ota" -sanan.

Olen myös paljon pohtinut sitä, uskaltaisinko alkaa Lumen kanssa kisaamaan virallisesti hyppyradoilla. Agilityratoja en varmaankaan uskalla kokeilla, sillä siellä saattaa keinu olla yhtenä esteenä, enkä halua nyt riskeerata meidän hyvää keinuharjoittelua. Ensin täytyisi tietysti hommata kilpailulisenssi, ja sitten alkaa katsomaan kisoja.. Ongelmana tässä on lähinä oma jännittäminen. Ja kun jännittää suoritusta liikaa, unohtaa esteetkin sen 10. esteen jälkeen.. Pääkopalle tässä tarttis jotain reeniä :) 4.5. sulkeutuu Oulun seuraaviin kisoihin ilmoittautuminen, joten onhan tässä aikaa miettiä :) Tietysti myös ajallisesti alkaa tulla eteen se, että jos jotain kisaamista haluaisin Lumen kanssa alkaa yrittämään, olisi sen aika tänä vuonna jos Lumi on suunnitelmissa astuttaa vuoden vaihteessa/ensi vuoden alussa näillä näkymin..

Mimo puolestaan möllöttää normaaliin tapaan kotosalla :) Lumen kanssa meillä on meno Haapaveden näyttelyyn ensi viikolla, ja Usvan kanssa Keminmaahan toukokuun lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti