"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 23. kesäkuuta 2014

PENTUSUUNNITELMIA & -TOIVEITA

Joulukuussa -13 lähetin sähköpostiviestin, missä kyselin eräältä tutulta lapinkoirakasvattajalta (Petra / Kennel Cantavia) eräästä mahdollisesta pentuesuunnitelmasta. Vastaus oli mitä mieluisin, sillä Petralla oli suunnitelmissa astuttaa tämä kyselemäni narttu. Petran luvalla kirjoittelen nyt pentueesta, mistä ei tällä hetkellä ole infoa Cantavia -kotisivuilla.

Mainitsin aiemmin, että Mimolle ja Lumelle näyttää näillä näkymin olevan tulossa alkusyksyksi pikkusisko. Näin ainakin toivon :) Tyttöpentu tulisi sijoitukseen Kennel Cantavialta. Kyseessä on pentue, jossa emänä on upeasti näyttelyrintamalla pärjännyt Suopunkitytön Ihana Valo ("Sylvi") ja isänä vanha herra Kuurakuonon Caskikettu.

Sylvi on 2-vuotias lapinkoiranarttu, jolla on hyvät terveystulokset (silmät ok, lonkat B/B, polvet 0/0, kyynärnivelet 0/0, sydän ok, prcd-PRA terve ja Pompen-tautitulos normaali). Caskikettu puolestaan on jo veteraani-iässä, sillä herra on syntynyt vuonna -03. Myös Caskiketulla on hyvät terveystulokset; silmät ok, lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0.

Kuurakuonon Caskikettu
Kuurakuonon Caskikettu
Suopunkitytön Ihana Valo
Suopunkitytön Ihana Valo

Päädyin kyselemään Sylvin pentuesuunnitelmista alunperin äitini vihjauksesta. Haaveissa on pitkän aikaa ollut lapinkoira, josta saisi toivottavasti näyttelykehäkelpoisen. Lumi ei sitä ollut, ja oikeastaan hyvä niin, koska Lumen myötä mukaan kuvioihin tuli agility, josta me molemmat pidetään tosi paljon. Kuitenkin näyttelyt ovat toinen "pääasiallinen" koiraharrastus, ja olen käyttänyt kehissä kotikoiralauman koiria ainoastaan, en niinkään omiani. Myös toiveissa olisi näyttelyiden lisäksi tutustua TOKOn maailmaan, ja mitä olen Sylvin luonteesta lukenut Petran sivuilta, voisi pennulla olla hyvät mahdollisuudet tottelevaisuuspuolen harrastuksissa :) Tämän komean parkkiherran luonteesta en tiedä niinkään vielä mitään, mutta sulhon sukutaulu on vähintäänkin kiinnostava. Hieman huvittavaahan tässä on se, etten ole nähnyt kertaakaan kumpaakaan koirista livenä. Ainoastaan kuvista. Äitini on kuitenkin nähnyt Sylvin näyttelyssä, ja kehui neitiä todella kauniiksi lapinkoiraksi. Pentueen sukutaulun voi nähdä täältä.

Itse voin hyvillä mielin alkaa mahdollisen narttupennun sijoituskodiksi, sillä arvostan Petran kasvatustyötä lapinkoirien parissa. Tuosta joulukuusta on jo pitkä tovi ehtinyt vierähtää, ja suunnitelmat ovat tosiaan sillä mallilla jo, että Sylvi astutettiin onnistuneesti Caskiketulla toukokuun puolivälissä, ja ultrassa Sylvi kävi vähän aikaa sitten. Ultraäänitutkimus oli näyttänyt ainakin neljä pentua masussa kasvavan :) Nyt sitten pidetään peukkuja, että ainakin yksi masuasukeista olisi tyttö :)

Jännittäväksihän tässä homman teki se, kun kuultiin, että eräs narttu oli käynyt joitain viikkoja ennen Sylviä vierailemassa Caskikettu -herran luona, ja tämä narttu oli sitten jäänyt tyhjäksi. Petralla oli myös suunnitelmissa toteuttaa kaksoisastutus, mutta aika ja vaihtoehdot taisivat käydä hieman vähiin, joten homma jäi Caskiketun hoidettavaksi. Innolla odotan pentueen syntyvän ensi kuun puolessavälissä, sitten nähdään minkälainen katras sieltä tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti