"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 24. kesäkuuta 2014

LUMI KUVAUKSISSA

Lumi kävi tänään Animagissa terveystarkastuksissa. Neidiltä kuvattiin/peilattiin silmät, tutkittiin polvet ja sydän, sekä kuvattiin röntgenin puolella kyynärnivelet, lonkat ja oman mielenrauhan vuoksi ranteet. Eläinlääkärinä meillä oli taitava ja aina yhtä mukava Kaisa Wickström.

Sydänkuuntelu Lumella oli normaali. Sivuääniä ei kuulunut, vaikka aikaisemmalla eläinlääkärikäynnillä jotain vihjailuja siitä olikin. Mutta nyt ainakin kaikki kuullosti normaalilta :) Polvista ei löytynyt mitään vikaa, polvilumpiot ja polvien liikkeet olivat normaalit. Silmät peilattiin tarkkaan. Silmien kohdalla Lumelta löytyi oikealta puolelta RD, mikä siis tarkoittaa verkkokalvolla olevaa poimutusta. Eläinlääkärin mukaan tämä "suomeksi" tarkoittaa verkkokalvon alikehittyneisyyttä, eikä tule millään tavoin vaikuttamaan koiran näköön. Asia vain tulee huomioida jalostuskäytön koiralla urosvalinnassa.

Lonkat
Vasen kyynärnivel
Oikea kyynärnivel
Oikea ranne
Vasen ranne
Oikea silmä

Röntgentutkimuksissa eläinlääkäri arveli, että lonkat eivät ihan täydelliset ole, hieman löysyyden tapaista oli nähtävissä, muutoin kaikki näytti lonkkien suhteen olevan kohdillaan. Toiveissa olisi B-lonkat.. :) Kyynärnivelten kohdalla jää nähtäväksi tuleeko lausunto täysin "puhtaana" takaisin, tuntui aika priiman ja pienen muutoksen rajoilla olevan. Kaisa puhui paljon siitä, miten kyynärnivelkuvaukset eivät välttämättä sitä ihan tosiasiaa näytä. Eli jännätään lonkkatulosta ja kyynäriä.. Ranteet tahdoin epävirallisesti kuvauttaa samalla kertaa, kun Lumen kanssa harrastetaan agilitya ja koira rasittaa siinä paljon etuosaansa. Lumella on ylitaittuvat/löysät ranteet taikka välikämmenet, joten halusin oman mielenrauhan vuoksi tarkastuttaa nekin, ettei sitten niissä mitään kulumaa tms. ole. Ranteet näyttivät kuvien perusteella normaalilta :) Nyt sitten voidaan alkaa Lumen kanssa reenaamaan agissa korkeampiakin hyppyjä :)


Kotona vielä uni maistui


 Loppuun pari hauskaa videota pikkujäbästä (Taikalumon Xankari) ja Mimosta :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti