"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 25. toukokuuta 2015

KEMINMAA RN 24052015

Eilen käytiin paleltumassa Usvan kanssa Keminmaan ryhmiksessä. Ja nimenomaan paleltumassa, paikan päällä tuuli aika kylmästi lähes koko ajan ja sieltä löytyi vielä luntakin :D Se siitä kesän fiiliksistä, vaikka eipä näillä korkeuksilla muutenkaan ole vielä kunnolla kesä tullut.. Noh, itse näyttelyssä mukana oli myös kotikoiralauman Otto-boy, joka olikin upeasti ROP. 

Usva puolestaan osallistui ensimmäistä kertaa junnukehään, ja kovin oli kakara tuomarinkin mielestä vielä liian pentumainen :) Ja mitäpä sitä kieltämään, sitähän Usva vielä on :) Pikku-kakru <3 Tuomari tsekkas Usvan korkeuden summittaismitalla, laittaen mitan korkeuden nartun säkäkorkeuden alarajalle, ja jotain mutisi vain arvostelun yhteydessä, että "yli alarajan on". Olisi ollut mukava tietää paljonko hän olisi saanut kunnolla mitatuksi korkeudeksi, mutta uskoisin kyllä, että Usvaa tullaan jatkossa mittaamaan lisääkin. Kehässä Usva esiintyi luotettavan mallikkaasti, ehkä hieman joutui "perässä vetämään", kun vireystaso ei kehässä ehkä ihan parhaimmillaan neidillä ollut. Liekkö olisi pitänyt hieman leikkiä/temppuilla ennen kehään menoa, entä kuin vain nykäistä koira kevythäkistä :D

Usvalla ei tällä erää ollutkaan junnuluokassa kisakumppaneita, ja sijoitus kehässä oli JUN EH1. Tuomarina lapinkoirilla toimi Tuula Savolainen. Tämän tuomarin mieleen tuntuivat olevan koirakot, joilla oli enemmän raajakorkeutta, joten voisi joskus huvikseen Lumea käyttää tällä tuomarilla :)


Alla Usvan arvostelu:

" 10 kk vielä hyvin pentumainen nuori narttu. Hyvät mittasuhteet, riittävä raajakorkeus kokoonsa nähden, saa vielä vahvistua ja vankistua. Oikealinjainen vielä kevyt pää, toivoisin tummemmat silmät. Hyvät korvat. Tilava runko. Hyvä takaosa. Hieman suorat olkavarret. Hyvä häntä. Raajaluustoa tarvitaan lisää. Edestakaisliikkeet saavat vielä vakiintua, reipas sivuaskel. Hieman pehmeä turkki. "


Seuraava näyttely olisikin sitten Muhoksella, minne ovat sekä Lumi että Usva lähdössä. Rohkenin myös ilmoittaa Lumen 2.6. oleviin agilityn iltakisoihin. Tarkoitus olisi osallistua taas hyppyradalle ja saada sitä kisakokemusta niin, ettei aina jännittäisi niin paljoa :)

P.S. Keminmaan ryhmiksen kuvia nähtävillä täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti