"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

HAAPAVESI RN 03052015

Lumi kävi tänään pyörähtämässä pitkästä aikaa näyttelykehässä Haapaveden ryhmiksessä. Mukana oli myös kotikoiralauman Viivi, eli meidän "sporttilikat" lähtivät reissuun katsomaan mitä tuomari on mieltä pohjavillattomista neitokaisista :D

Ja mitäs voikaan sanoa Lumen kehäesiintymisestä? Näytti varmasti todella hyvältä, kun koira jolkottelee nenä kiinni maassa.. Muutamat kunnon liikeaskeleet onnistuttiin saamaan aikaseksi, mutta muutenpa homma meni liikkeiden osalta aikalailla penkin alle :) Lumi liikkui ihan hyvin kaikkien AVO luokan narttujen kanssa yhdessä, mutta sitten juuri yksilöarvostelussa liike oli mitä oli. Huolimatta tästä Lumi yllätti positiivisesti sijoittuen AVO ERI3 :) Ensi kerralla ennen näyttelyyn lähtöä täytyy kokeilla antaa Lumelle vähän ruokaa, jos sillä saisi kiinnostuksen maasta löytyvistä roskaherkuista esiintymiseen ja siinä toimiviin palkkanameihin.. Näyttelyssä oli myös esiintymässä Usvan siskopuoli (Ahulin Yön Kukkuva Käki), ja oli kyllä tässä neidissä niin samaa näköä kuin Usvassa :) Molemmat tulleet ilmiselvästi isukkiinsa.

Alla tuomari Markku Kipinän arvostelu Lumesta:

" Ryhdikäs, tasapainoisesti rakentunut hyvärunkoinen narttu. Hyvä ylälinja ja häntä. Vaivaton sivuliike. Hyvä purenta. Riittävän täyteläinen kuono. Suuret tummat silmät ja suuret korvat. "

Kotosalla Usvan juoksu on edelleen menossa, ja neidin käytös ei kyllä juoksun myötä ole muuttunut paljoakaan. Usva ehkä hieman enemmän hakee läheisyyttä ja huomiota nyt juoksun aikana mitä normaalisti, mutta muutenpa samanlainen kakara se on :) Kasvattajakin kävi Usvaa jokunen päivä sitten katsomassa, ja otettiin Usvasta suurinpiirtein mitta korkeudesta, mitta näytti 43 cm, mikä voisi pitää aikalailla paikkaansa. Mittasin Usvan vielä uudemman kerran Iissä, verraten kotikoiralauman säkämittoihin myös, ja saman tuloksen sain.

Käytiin myös Usvan ja Mimon kanssa vappumätsärissä 1.5. Arvoin hieman Lumen ja Mimon välillä, mutta ajattelin, että Mimolle tekee välillä ihan hyvää käydä ns. koirien ilmoilla. Mimokin on ihmeellinen otus, joka muuten omaa jos jonkinmoista ongelmanpoikasta, mutta sitten kehässä esiintyminen on niin rauhallista ja hienosti sujuvaa, että luulisi kyseessä olevan helppokin tapaus :D Mimo sai mätsärissä punaisen nauhan, ja Usva pääsi upeasti punaisen nauhan saaneiden kehässä neljän parhaimman joukkoon sijoittuen PUN3 :)

Ensi viikolla starttaa meidän kesäkauden reenit Lumen ja Usvan kanssa. Usvalla tulee parina ensimmäisenä viikkona tuplasti tokoa yhdelle päivälle, kun meillä on vielä pari viimeistä kertaa jäljellä tokon lyhytkurssilta, missä alettiin käymään ennen kesäkauden ryhmien varmistumista.

Nyt sitten muistin aikana ilmoittamaan Usva, ja ehkä Lumikin, Muhoksen ryhmikseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti