"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

JÄNNITYKSEN POIKASTA

Me kotosalla täällä ollaan touhuttu taas kaikennäköistä perus koira-arkea. Tähän lyhyen ajan sisään on myöskin treffailtu sekä vanhoja tuttavuuksia että uusiakin. Käytiin koirien kanssa lähimetsässä yhteislenkillä uuden tuttavuuden kanssa, ja koirille löytyi kaveriksi Tarutuulten Kennelin yksi hattupentulaisista. Koirat aluksi keskenään vähän ärripurrasivat, mutta vapaana metsässä meno oli heti kuin aina oltais oltu kavereita :) 

Eilen myös treffattiin jälleen Usvan velipoikaa, Otsoa, ja kyllä hoksasi Otsokin tällä kertaa, että nyt on siskolikalla juoksussa tärppipäivät menossa :D Sisarusten perään täytyi kyllä vähän katsoa, ettei mitään "yllätyksiä" päässyt sattumaan. Seurassa oli myös Usvan ja Otson kasvattaja, sekä hänellä viimeisimmästä pentueesta aivan ihastuttava lapinkoiranarttupentu Seija :) Harmi, että päätin jättää kameran kotiin tältä reissulta :/ Pääasia kuitenkin, että koirilla oli hauskaa melskata :) Kasvattajalle myös tiedoksi (kuitenkin luet jossain vaiheessa ;) ), että laskeskelin Usvan tärppipäivien ajoittuvan noin 13-15 päivän tienoille..


Metsässä tosiaan ollaan kuljettu, ja lähipelloilla koirat ovat myös saaneet juosta. Lenkkireissuilta alkoi tarttumaan kotiintuomisena punkkeja, joten laitoin jokusen aikaa sitten koirille Expot liuokset niskaan. Usvakin sai liuoksen ensimmäistä kertaa, eikä siitä kyllä muuta tullut kuin hieman enemmän raapimista ja rapsuttelua verrattuna Lumeen tai Mimoon. Eli voi olla, että seuraavalla kerralla kokeilen jotain muuta liuosta Usvalle..

Usvan kanssa korkattiin viime viikolla kesäkauden TOKO-ryhmä, ja täytyy kyllä sanoa, että meillä tulee varmasti olemaan hyvä kesä tokoiltaessa :) Ohjaaja vaikuttaa tarpeeksi jämäkältä ja hyviä vinkkejä antavalta, sekä sitten ryhmäläiset ovat kyllä kaikki mukavanoloisia, ja osa tuttujakin :)

Ja sitten se jännityksen aihe. Lumen olisi tarkoitus osallistua tulevana sunnuntaina ensimmäistä kertaa ikinä virallisten agilitykisojen hyppyradalle 1-luokan maksiryhmässä. Minähän jännitän ja stressaan jo valmiiksi ihan älyttömästi, vaikka täysin varmaa ei edes ole, että päästäänkö me koskaan kisapaikalle saakka sillä päivystän työn puolesta koko tulevan viikonlopun. Ja jottei homma kävis turhan helpoksi, Lumi on nyt viime reeneissä alkanut väistämään mm. rengasta sekä mahdollisesti myös takaakiertona tulevaa hyppyestettä, koska toissa kerralla Lumi juoksi päin rengasta aika komeasti ja tietysti vähän säikähtäen. Ja nyt sitten viime reeneissä Lumi onnistui pudottamaan takaakiertona tulevan hyppyesteen siivekkeineen päivineen maahan.. Eli, että joo.. Ei kovin ole kummoset tavoitteet meillä hyppyradan suhteen :D Jos vaikka reenimielessä se otettaisiin :) Jos paikan päälle asti päästään ;)

Näyttelyistä sen verran, että Usva olisi tosiaan menossa ensi viikolla sitten Keminmaan ryhmikseen. Aikataulutkin sinne on jo tullut, 20 ilmoittautunutta lapinkoiraa kaiken kaikkiaan. Muhokselle lähtevät Usva ja huvikseen myös Lumikin, vaikka Lumi on alkanut nyt pudottamaan hieman enemmän karvaansa (taas). Kesäkuu muutoin taidetaan Usvan kanssa lomailla näyttelyistä, ja käydään sitten Heinäkuussa näillä näkymin "huvikseen" Oulun KV:ssa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti