"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

TAMMIMÄTSÄRI

Niin on vuosikin tässä taas vaihtunut. Aika menee nykyään niin nopsaa eteenpäin, että yhtäkkiä tajuaa taas yhden vuoden olevan takanapäin. Uutta vuotta oltiin viettämässä koirien kanssa kaverin luona tässä melkein meidän naapurissa. Mimo ei raketeista välitä mitään, eikä nähtävästi Usvakaan, kun pikkuneiti oli meidän mukana ulkona pamauttelemassa pikkupommeja :) Lumikin sisätiloissa oli ihan rauhassa, mutta ulkona rakettien räiskyessä tuli välillä minun jalkojen juureen turvaan. Lumi pystyi kuitenkin ihan hyvin kävelemään kotiin rakettien paukkeessa, joten paukkuarkuus ei niin paha kuitenkaan ole :)

Eilen käytiin Lumen ja Usvan kanssa match showssa. Usva sai tutustua uuteen ns. näyttelytilanteeseen ja Lumen kanssa muisteltiin miten kehässä käyttäydytään (tai ainakin yritys oli hyvä..). Usva aluksi hieman haukkui muita koiria, mutta tottui suureen koiramäärään nopeasti. Kehässä Usva meni oikein näppärästi liikkeet ja jaksoi seistä näyttelyasennossa jo aika hyvin. Usvalla oli vastassa melkein täysikasvuinen rotikka, joten oli aika huvittavaa kisata tämän pikkusen kanssa niinkin isoa koiraa vastaan :) Usva sai kehästä punaisen nauhan ja kehuja hienosta kehäkäyttäytymisestä :)

Puhelinkuvaa omaa vuoroa odotellessa :)

Lumi puolestaan oli aikamoinen tapaus kehässä.. Voin sanoa, että hermot meni ja viimeksi tällä tavalla hermot on mennyt käyttäessä Lumen emää kehissä :D Lumi kulki kokoajan nenä kiinni maassa liikkeiden aikana. Kehään oli tietysti pudonnut kaikenmaailman nameja ja niiden etsiminen oli tietysti Lumesta paljon hauskempaa kuin pää ylhäällä kulkeminen. Seistessä ei ollut mitään ongelmaa. Mitähän superherkkunameja tässä pitää keksiä, että kädessä olevat namit olisivat mielenkiintoisempia kuin kehään pudonneet.. Lumi sai mätsärissä sinisen nauhan.

Lumi ja Usva on nyt ilmoitettu Kuopion jalostuspäiville. Täytyy sitä ennen koittaa reenata Lumen kanssa liikkeitä, ja ennen kaikkea sitä ettei se nenä olisi maata kohti.. Heti kun suunnitelmana oli käyttää Lumeakin pitkästä aikaa kehässä, neiti alkoi pudottamaan turkkiaan. Toivotaan nyt että karvanlähtö ei kovin kiihtyisi ennen näyttelyä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti