"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

KEHÄESIINTYMISTÄ

Viime viikonloppuna Usva ja Lumi pääsivät käymään Kuopiossa jalostuspäivien näyttelyssä. Lumihan tosiaan on käynyt viimeksi näyttelyssä helmikuussa 2014, eli melkein vuosi sitten. Lumi oli saanut siihen mennessä näyttelyissä lähes jokaiselta tuomarilta kommenttia, että pitäisi vielä kasvaa ja etenkin eturinnan kehittyä. Noh, tuolloin 2/14 Pellossa oli tuomaroimassa Saija Juutilainen, ja sama tuomari oli nyt Kuopiossakin. Idea siitä, että käyttäsin Lumen tuomarilla, joka on jo aikaisemmin arvostellut neidin on kytenyt mielessä jo pidemmän aikaa, koska halusin nähdä onko Lumessa tapahtunut tuomarin silmien perusteella kehitystä. Kuopio sattui juuri sopivasti, kun samalla pääsin käyttämään Usvankin ensi kertaa pentukehässä :)

Yövyimme hotellilla, ja reissussa mukana oli myös kotikoiralauman Otto sekä Sani. Kyllähän se oli pennuilla hauskaa nahistella, juosta ja pomppia hotellihuoneessa :) "Mihin me ollaan tultu, mikä tää on, jeejee!" - olisi aika hyvä kuvaamaan sitä menoa.. Sisarukset Otto ja Lumi osasivat ottaa rennommin :)

Usva & Sani melskaa

Otto & Lumi

Olin jo ennalta Lumen kanssa varautunut siihen, että neiti menee kehässä liikkeiden aikana koko ajan kuono maassa kiinni, mutta yllätyin, kun Lumi menikin välillä liikkeessä jopa ihan näppäräntuntoisesti ja kuonokin pysyi pois maata nuuskimasta. Lumella oli vielä tuossa alkutalvesta hyvä turkki, mutta meidän tuurilla karvanlähtö alkoi juuri sopivasti ennen näyttelyä. Näyttelyssä Lumi sai maininnan AVO EH ja alla tuomari Saija Juutilaisen arvostelu:

" 2,5v. oikealinjainen nuori narttu, jolla hyvä rintakehän pituus, luusto ja käpälät. Turhan korkea kinner ja etuosan tulisi kulmautua paremmin.Voimakkaasti pyöristyvä kallo ja turhan pyöreät silmät häiritsevät ilmettä. Hyvät korvat ja purenta. Hyvä karvanlaatu, ei parhaassa kunnossa. Edestakaiset liikkeet saa vahvistua. Sujuva sivuaskel. Hyvä luonne. "


Usva osallistui siis ensimmäistä kertaa pentuluokkaan, ja näyttelyura korkattiin hyvällä kehäesiintymisellä (parannettavaa tietysti aina on) ja ihan hyvällä arvostelulla. Kehässä oli myös Usvan edellä menossa sisko Iita, joka oli Usvaa paljon tuuheammassa turkissa ja kyllähän siskoksista muutenkin löytyi eroavaisuuksia, vaikka pentuina olivatkin niin samannäköisiä :) Selkeästi kuitenkin tunnisti, että kyseessä on siskokset. Pikkupentuja (5-7kk) oli tuomaroimassa Paula Rekiranta. Alla Usvan arvostelu:


" 6kk lyhytrunkoinen narttupentu. Vielä hieman kevyt. Pitkähkö kuono-osa. Silmät voisivat olla tummemmat. Hyvät korvat. Oikeinkulmautuneet raajat. Ikäisekseen hyvä runko. Liikkeessä vielä kapea takaa ja kyynärpäissä löysyyttä. "


Voi minun pallokalasilmää ja pinokkiota :) <3 Lumen näyttelyt nyt jää taas ainakin vähäksi aikaa, ehkä me taas jossain vaiheessa kunnon turkilla käydään kehässä hakemassa toisenkin tuomarin arvio tämänhetkisestä "ulkomuototilanteesta", ja Usvan kanssa jatketaan seuraavaksi Tervolan ryhmiksellä huhtikuussa :) Usva taitaakin mennä jo silloin junnuluokkaan.. Hah, tuo minikakarako?:) Heti Kuopiosta kotiuduttua Lumi pääsi kynittäväksi ja karvaa alettiin nyt harjaamaan pois uuden tieltä oikein urakalla. Jospa se turkki sieltä takaisin tulisi :)

2 kommenttia:

  1. Ihana Usva :) Kovasti on isänsä ilmettä ja näköä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu samaa mieltä täälläkin ollaan, runkoa on tullut ehkäpä enemmän emän puolelta, mutta pää on ihan isukilta ;) Usva kiittää! :)

      Poista