"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 1. heinäkuuta 2014

INNOSTUS HUKASSA?

Meillä Lumen kanssa on agilityssa viime tunnit mennyt vähän penkin alle.. Lumen innostus ja vauhti on ihan hukassa. Tiedän, että se pystyy paljon parempiin suorituksiin. Liekkö sitten kelilläkin vähän osuutta asiaan, kuumahan tuollaisella karvaturrilla nopeasti kesäisin tulee. Jostain sitä intoa pitäisi kuitenkin löytää..

Yleensä tunnin ensimmäinen ratasuoritus on mennyt hyvällä vauhdilla ja innokkuudella, sen jälkeen onkin sitten iskenyt väsähtäminen. Rataa koitetaan suorittaa, mutta vauhti ei kyllä päätä huimaa. Olen tähän mennessä yrittänyt mm. tunnin lopettamista siihen (muutamaan) hyvään ratasuorituskertaan, Lumen pitämistä kevythäkissä muiden harjoitteluvuoron aikana, pallon kanssa leikkimistä ennen ja jälkeen oman suorituskerran ja mitähän vielä.. Autoa voisi muuten koittaa, mutta en kyllä halua lämpimällä kelillä laittaa koiraa kuumaan autoon odottamaan. Nameina ollaan käytetty nakkeja, ja Lumi kyllä on aina niitä rohmunnut. Pitäisiköhän se kokeilla jollain ns. vielä paremmalla herkulla? Mikähän sellainen sitten voisi olla, en jaksa mitään maksapihvejäkään alkaa koiralle tämän takia paistamaan..

Radat 25.6.

Tunneilla ollaan kuitenkin opittu taas uutta, on reenattu lisää putkeen irtoamista, esteen blokkausta sekä meille uutena tullutta takaaleikkaus -taktiikkaa. Takaaleikkausta meidän täytyisi reenata itsenäisestikkin, ei nimittäin luonnistunut ihan niin helposti, kun kokoajan itsestä tuntui törmäävänsä koiraan..

Eteenlähetys meillä sujuu nyt ehkä paremmin kuin aiemmin. Täytyisi kyllä tätäkin kuitenkin reenata lisää pidemmällä eteenlähetysvälillä..

Huomenna olisi taas reenit, nähtäväksi jää onko meno yhtä innotonta kuin aiemmilla kerroilla.. Olisikohan koiraa viilentävistä tuotteista mitään apua.. Ja niitä uusia nameja täytyisi etsiä ainakin.

Radat 18.6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti