"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

lauantai 19. huhtikuuta 2014

PUTKI-HYPPY-REENIT

Reeneissä viimeksi mentiin ihan kivan oloista putki-hyppy -rataa. Aluksi mentiin rataa kokonaisuudessaan, ja lopuksi pätkittiin rata kahteen eri osaan, ja otettiin lähinnä hyppyjen kautta putkeen lähettämistä, koiran takana sekä vierellä kulkien. 

Lumen kanssa ollaan nyt koitettu ottaa aina ennen reenejä ns. "alkulämmittelyksi" vähän TOKO juttuja, seuraamista ja sivulle tuloa. Näin sitten agireeneissäkin neiti on kuunnellut paremmin ja seurannut ohjausta. Nytkin Lumi kuunteli ihan hyvin, ja rata suoritettiin lähes virheittä. Okseri meni aluksi hyvin, toisella kerralla Lumi taisi juosta sen ohi, mutta korjattiin sitten :)

Lähettämistä harjoiteltiin hypyt-okseri-putki pätkällä niin, että ohjaajana juoksin koiran vierellä. Tämä sujui ihan mukavasti ja putkeen lähettäminen onnistui hyvin, kun putken pää oli suoraan hyppyjen jälkeen.

Toisella osuudella mentiin hypyt-putki pätkää siten, että lähetin Lumen hyppyjen kautta kohti putkea, mutta itse jättäydyin taakse koiran mennessä kohti putkea. Ensin Lumi ei oikein tiennyt mitä tehdä, kun ohjaaja jäikin jälkeen, mutta ahkeran käskytyksen jälkeen neiti hoksasi, että sinne putkeenhan tässä pitää mennä. Oli hienoa huomata, että miten Lumi osasi itse hakeutua moneen otteeseen täysin itse putkeen, vaikka itse jäinkin taaksepäin. Tässä kyllä esteelle irtoaminen onnistui Lumelta yllättävän hyvin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti