"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

OHJAUSTA JA TEKNIIKKAA

Viime keskiviikon agilitytunnilla ei mentykään perinteisesti pitempää rataa pätkittynä, vaan meillä oli neljä ns. "rastia", missä harjoiteltiin ohjausta ja erilaisia tekniikoita. Näihin rasteihin kuului mm. kepit hyppyjen kautta eri suunnista, ja kolme lyhyttä hyppy-putki-puomi esteratapätkää. Näillä ratapätkillä oli sitten monenmoisia takaakierto-hyppyjä, valssausta, persjättöjä jne. Yhdellä hyppyesteellä meillä oli tosi tiukka takaakierto-hyppy harjoitus, missä ohjaajan täytyi malttaa pysähtyä hyppyesteen viereen koko esteen suorituksen ajaksi ja ainoastaan ohjaavaa kättä vaihtamalla opastaa koira suoraan seuraavalle esteelle. Aluksi tämä tuntui hieman haastavalta, kun täytyi malttaa olla itse paikallaan, kun normaalisti takaakiertäen hypätessä on ollut meno päällä aina :D Mutta hyvin meni, ja opin uusia taktiikoita!:)

Puomi aiheutti jälleen hankaluuksia.. Taisi viimekertainen keinu tehdä tehtävänsä, ja Lumi on nyt taas arkaileva puomilla. Täytynee ottaa sen suhteen hieman takapakkia, ja ohjata koiraa aluksi hihnan avulla puomin ylitse..

Tunti sujui hyvin, ja monta onnistumista tapahtui :) 12 sarjan kepit mentiin muutamaan otteeseen ilman hihnaa, en kylläkään ottanut niitä keppejä kertaakaan hyppyjen kautta, sillä meillä on vielä niin alkutekijöissä koko keppien reenaaminen. Tiukka takaakierto-hyppyeste meni muutaman kerran oikein näppärästi, ja viimeisellä ratarastilla Lumi meni heti hienosti 5 esteen radan kahteen otteeseen virheittä läpi:) Saatiin siinä samalla hieman harjoiteltua eteen -käskyä hyppyjen kohdalla. Niin ja putkiin lähetykset sujuivat myös ongelmitta!:)

Loppuun muutama pikaräpsy lenkkireissulta metsässä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti