"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 26. elokuuta 2013

HUH HELLETTÄ!

Lumen kanssa käytiin viime keskiviikkona reenaamassa ohjatusti agilitya. Juuri meidän harmiksi alkoi sataa vettä paikan päällä, mutta ei sitä onneksi niin paljoa tullut :) Harjoitukset meni kokonaisuudessaan ihan hyvin, muutamaa asiaa lukuun ottamatta. Mentiin lyhyttä n. viiden esteen rataa, johon kuului mm. hyppyjä, putki, pituus ja A-este. Ensimmäisen ratapätkän Lumi meni hienosti, ilman mitään ongelmia. Mutta toisella kertaa yrittäessä neiti jämähti putken eteen. Olen huomannut, että Lumi saattaa tehdä tätä putken kohdalla joskus. Varsinkin silloin jos putki on ensimmäisenä esteenä radalla. Ei ne putket muutoin meille ole tuottaneet ongelmia.. Mikälie uhma iskenyt ;)

Muut esteet menivät ihan hyvin. A-esteellä tosin jos vauhtia on liikaa, Lumi saattaa kirmata suoraan esteeltä maahan saakka, ilman että pysähtyisi kontaktille. Tunnin lopuksi yritettiin sitä pahamaineista keinua, saatiin ohjaajan kanssa Lumi kulkemaan keinu alusta loppuun siten, että toinen piti keinun loppupäästä kuitenkin koko ajan kiinni, ettei se römähtäisi maahan. Tässä meillä riittää vielä todella paljon reenattavaa. Olen käyttänyt keinussakin samaa käskysanaa ("ylös") kuin A-esteen ja puomin kohdalla.Nyt kuitenkin huomasin, että täytyy keinuun ottaa täysin oma sana, esim. "kiipee", sillä keinuharjoituksen jälkeen Lumi pelkäsi mennä puomia, kun koitin samalla "ylös" -käskyllä ohjata koiraa puomille..

Tänään käytiin vapaapäivän kunniaksi vähän aikaa reenaamassa itsenäisesti. Tosin helle tänään on melkoinen, ja Lumikin väsähti nopeasti kentällä. Muutaman kerran jaksoi vetää täysillä, mutta sitten iski väsymys helteen takia, ja neiti vain istui taikka kierteli kenttää nuuhkien maata. Noh, keskiviikkona sitten taas reenataan ohjatusti ja varmaan viikonloppunakin käydään reenaamassa jossain välissä taas itse :)

Muutoin meillä kotosalla odotellaan milloin Lumi alkaisi kasvattamaan karvaa takaisin.. Sitä tippuu neidiltä vieläkin, kohta koko koira on ihan karvaton. Ja minä haaveilin, että päästäisi Lumen kanssa lokakuun alussa lappalaiskoirien erkkariin, mutta ellei karva ala tulla takaisin, niin saa moinen jäädä haaveeksi.. Ei oikein viitsi täysin karvatonta koiraakaan sinne muiden koirien sekaan viedä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti