"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

torstai 24. maaliskuuta 2016

PENNUT 1 VKO

Pennut kasvavat hyvää vauhtia, ja pentukopasta alkaa jo vilinää ja vikinää löytymään. Pentuset ovat tosiaan tänä päivänä jo 1 vko ja 2 pv iältään. "Blondeilla" eli kerma pojalla ja -tytöllä on jo silmät auenneet, näillä kahdella on nähtävästi hirveä kiire näkemään maailmaa :) Osalla on taas hillitön kiire käyttämään jalkoja kunnolla, ja etenemään kunnon askelin :) Kyllä se on vaan nopeaa tuo koiravauvojen kehitys. Luonteenpiirteitäkin alkaa pikku hiljaa erottumaan paremmin. Tällä hetkellä esim. tytöistä kerma on enemmän rohkemman oloisempi verrattuna parkkiin siskoonsa, joka on ehkä enemmän tullut emänsä luonteenseen, eli sellainen vähän hui apua-tyyppi :D

Lumi on kyllä osoittanut kunnon äitileijonan vinkeitä, kun puolustaa pentujaan haukkuen ja muristen ilmoittamalla, että oudommat tulijat eivät kyllä hänen pentujaan vie. Höpsö mammakoira :) Eiköhän se Lumikin pian totu siihen, että pentuja aletaan käymään katsomassa ja joutuuhan se mammakoirakin pienokaisistaan ajallaan luopumaan. Toisaalta Lumi on nyt enemmän alkanut olemaan pois pentukopasta. Välillä käy syöttämässä pentujaan, mutta viihtyy myös enemmän "omalla paikallaan" pentukopan vieressä lattialla tai ihmettelemässä muuta menoa eri puolilla taloa.

Pentujen rekisterinimetkin on jo lähes tulkoon valmiiksi mietittynä, tästä pentueestä tulee Taikalumon H-pentue :) Paljastetaan lopulliset nimet sitten hieman myöhemmin.

Kävin napsimassa pikaiset 1-viikkoiskuvat pennuista eilettäin, alla osa näistä ja lisää löytyy täältä. Taitaa aikalailla pentuvoittoiseksi mennä nämä postaukset nyt täällä blogin puolella :) Ja kai sitä nyt, kun pentuhuumaa eletään.

Riista poika:Kerma poika:Parkki vaalein merkein tyttö:Kerma tyttö:
Vaan jottei koko postaus menisi ihan nyt pentuhöpinäksi, olen tyystin unohtanut mainita, että päästäänkin Usvan kanssa Kittilään ensi kuussa porotaippariin! Tästä iso kiitos kuuluu Usvan mahtavalle kasvattajalle, joka luovutti oman koiran paikkansa Usvalle, ja näin ollen me päästään katsomaan miten Usva toimii poroilla :) Jännittää kyllä jo valmiiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti