"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 8. joulukuuta 2014

RÄNTÄSATEESSA

Eilen sain napattua Usvasta joitain uusia kuvia lenkillä ollessa. Meidän tuurilla alkoi vain satamaan räntää juuri, kun päästiin sopivaan kuvauspaikkaan. Joten kuvapläjäyksessä onkin sitten märkiä koiria.. Kuvista voi nähdä miten Usvan toinen silmäkulma on saanut vähän osumaa tässä sinä aikana, kun olen kotiporukoilla ollut itse sairastamassa. Liekkö joku risu tai muu sellainen osunut. Nyt silmäkulma alkaa olla jo parantumaanpäin :) Hampaitakin edelleen on pudonnut suusta ja kovasti odotellaan, että kulmahampaat irtoaisivat, kun uudet ovat jo niin hyvin tulollaan.. Myöskin hieman harmaita hiuksia on saatu, kun tuli ilmi, että nähtävästi Usva on päivisin alkanut haukkumaan minun poissaollessa. Tähän nyt sitten jotenkin koitetaan puuttua, mutta hankalaa mitään huonoja tapoja alkaa koulimaan pois, kun itse ei ole paikan päällä..
Usva 5kk

Usva 5kk


Myräkkä yllätti..

Usvan kanssa käytiin eilen myös pentukurssilla, hienosti neiti jaksoi taas keskittyä. Reenattiin Usvan kanssa itsenäisesti paikallaoloa, A-estettä (pentujen) ja kontaktipinnalle pysähtymistä. Ohjatusti sitten harjoiteltiin agin puolelta lähinnä keppien pujottelua ja namikupille "sinkoamista", mistä on hyötyä sitten esim. niiden keppien suorittamisessa. TOKOn puolelta reenattiin tännetuloa häiriössä. Ajattelin ensin, ettei koko tännetulosta tule mitään, kun Usvalla muutenkin on vähän vaihteleva kuulo kyseisen käskyn suhteen, mutta hyvin se meni :) Häiriöitä oli monenlaista, aluksi ohjaaja seisoi koiran kulkureitin edessä, sitten toisella kertaa ohjaaja teki pieniä juoksuaskeleita häiritäkseen tännetuloa ja lopuksi koiraa kutsuttaessa luokse, pudotettiin pallo maahan ja koiran tuli olla huomioimatta sitä. Kaikki sujui Usvan kanssa hyvin siihen saakka, kunnes mukaan otettiin pallo. Usva mielellään juoksi palloa hakemaan, mutta loppujen lopuksi tuli sitten minun luokse :) Täytyy alkaa opettamaan Usvalle mitä tarkoittaa "ei ota", siitä voisi olla hyötyä tällaisissa tilanteissa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti