"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

AGIA & TOKOA

Mites meillä on reenit menneet? Lumen kanssa agin puolella on mennyt vähän vaihtelevasti, mutta Usva on oppinut hienosti kotona ja ohjatuilla tunneilla :)

Lumen vireys- ja keskittyminen oli viimeksi ohjatulla tunnilla aika kohtalaista, mutta sitten perjantain lapinkoirien hallivuorolla vauhtia ja energiaa löytyi vaikka miten paljon. Liekkö me otetaan ohjatuilla tunneilla hommaa liian vakavasti, kun "sähläysreenaus" on paljon energisempää :) Hallivuorolla Lumi taas teki jostain kumman syystä puomille jäätymisen. Tätä ennen oltiin menty kyllä ongelmitta puista puomea.. Lumi varmaan yhdisti taas puomin ja keinun toisiinsa.. Noh, huomenna meillä on vielä reenikerta ennen joulun pyhiä, joten näkee miten puomi sujuu tällä kertaa.

Usva puolestaan oppii kokoajan hienosti ja nopeasti uutta :) Meillä on taas muutamat pentukurssin tunnit takanapäin, ja paljon jo ollaan menty eteenpäin. TOKO puolelle ehkä tällä hetkellä enemmän painottuen. Agilityssa ollaan edistytty keppien pujottelussa, kun Usva jo hieman paremmin osaa hakea keppien pujottelua. Puomea mentiin tänään ekaa kertaa kokonaisuudessaan, vauhtia ja rohkeutta neidillä riitti. Kontaktipysähtymistä harjoiteltiin siinä samalla. Itsenäisesti harjoiteltiin keinulla olemista, putkea, esteen kiertämistä sekä esteen takaa menemistä.

TOKOn puolella ollaan edistytty paljon jo, ja saatu hyviä vinkkejä tekemiseen. Perusasentoa ollaan fiksattu siten, että Usva oppii käden tuijottamisen sijaan katsomaan ohjaajaa. Seuraamista ollaan harjoiteltu myös, tässäkin pitäisi siitä käden seuraamisesta päästä eroon.. Paikallaoloa on reenattu  sekä istuen että maaten. Maaten paikallaolo sujuu tällä hetkellä varmemmin, entä istuen. 1min ryhmässä paikallaoloa istuen reenattiin tänään, ja olihan se aika haasteellista. Täytyy istuen paikallaoloa reenata kotona lisää :) Luoksepäästävyyttä harjoiteltiin tänään myös ensimmäistä kertaa. Usva oli ihmeissään vieraan ihmisen tulosta, mutta pysyi kuitenkin perusasennossa. Edellisellä kerralla harjoiteltiin myös meille uutena tulleita asioita, piiloa ja ruutua. Piilossa koira oli paikkamakuussa ja ohjaaja kävi jossain piilossa kunnes tuli vapauttamaan koiran paikallaolosta. Luulin, että Usva lähtisi heti perään minun mentyä piiloon, mutta neiti yllättikin täysin ja teki homman tosi mallikkaasti :) Ruutua lähdettiin purkamaan niin, että otettiin namin avulla ruutuun lähettämistä ja ruudussa pysymisen palkitsemista.

Tänään yritin käydä koirien kanssa valoisan kelin aikaan lenkillä, mutta aika hämäräksi sää ehti mennä, muutama kuvaräpsy siis sen mukaiset.. Iloista menoa oli kuitenkin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti