"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

POHJOISTA AGILITYA

Koirien kanssa ollaan hyvin kotiuduttu takaisin pohjoiseen. Tällä kertaa ei tullut edes mitään muuttotuhoja, onneksi. Heti muuttoviikonloppuna käytiin Lumen kanssa mölliagilitykisoissa, paljon oli koiria ilmoitettuna. Olin myös itse kisoissa talkoilemassa. Hieman tuli kiire saada koira radalle kisailemaan, mutta loppujen lopuksi hyvin ehdittiin. Lumi osallistui medien mölliluokkaan. Ensimmäinen ratakierros meni aikalailla höpöksi, Lumi ei oikein keskittynyt hommaan ja säntäili välillä ties mihin suuntaan. Uusintakierroksella neiti jo huomasi, että mitä ollaan tekemässä ja meni todella hienosti! Ratasuoritus olisi ollut täysin virheetön, mutta sitten viimeisellä putkiesteellä neiti päätti juosta putken väärään päähän.. Noh, olin kuitenkin tyytyväinen tähän, ja saatiin parannettua meidän aikaa :) Lumi oli kisoissa kahdeksas. Ensimmäisen kierroksen ajaksi saatiin 45:50 sek ja toisen, uusintakierroksen ajaksi 32:44 sek. Radalla esteitä oli vähintään 15 suoritettavana.

Käytiin myös viime maanantaina meidän ensimmäisellä ohjatulla agitunnilla. Tällä kertaa koiria siellä oli 4 (Lumi mukaan lukien), ja ohjaajan mukaan ryhmästä puuttui vielä kaksi koirakkoa. Tällä neljän koiran ryhmällä pystyimme käymään kahdesti radalla reenaamassa. Mielenkiintoista nähdä, että miten vähän aikaa jää yhdelle koira-ohjaaja -parille sitten, kun koolla on koko ryhmä.. En tahtoisi maksaa turhaan malttaita senkään takia, että pääsen käymään 10 min koiran kanssa reenaamassa.

Tänä viikonloppuna kävin sitten vanhempieni luona. Ulkona oli niin kylmä ja kova tuuli, että sormet jäätyi hetkessä, mutta sain otettua muutaman pikaräpsyn koirista. Otto siellä kulki melko ahkerasti Mimon perässä (Mimolla juoksu), mutta Mimo näytti kyllä selkeästi ettei nyt vielä riiaamiset kiinnosta. Lumellakin varmasti kohta alkaa juoksu, kun siihen malliin olen taas saanut neidistä karvaa harjata..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti