"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

POIS KAIKKI PÖPÖT!

Me jätettiin Lumen kanssa viime maanantain agilityreenit väliin sen takia, että kuulin reenihallilla olleen hirveästi nyt liikkeellä kennelyskää. Meille on vanhemmille kotikenneliin (Taikalumon) suunnitteilla pentue, ja Viivi-mamma olisi tarkoitus astuttaa ihan näinä päivinä. Tämänkään takia en sitten tahtonut lähteä hallille mahdollisia pöpöjä hankkimaan, vaikka tokihan sekä Viivillä että Lumella on rokote kennelyskää vastaan. Lumen rokote tosin oli menossa umpeen elokuussa. Niinpä kävin nyt menneen viikon tiistaina otattamassa Lumelle varmuuden vuoksi uuden rokotteen, liuosmuotoisena tällä kertaa. Tämä kirsuun laitettava liuosmuotoinen (joissain paikoissa puhuttaneen myös nenäsumutteesta) on kuulemma tehokkaampi kuin tavallisena rokotteena otettu. Joten nyt pitäisi olla rokotteet taas kunnossa. Reeneistä tosin ollaan pois vielä huominen, ihan vain varmuuden vuoksi ettei saataisi sieltä mitään ikäviä kotiintuomisia.

Viikonlopun aikana käytiin koirien kanssa myöskin kotona moikkaamassa kotikoiralaumaa. Käytettiin koiria kunnon metsälenkillä, kun kelikin oli niin ihanan aurinkoinen. Metsässä olisi saanut vain olla lumikengät jalassa, kun tuntui ettei eteenpäin pääse. Siinä tuli kyllä itsellekkin kunnon liikuntaa :) Täytyi vain kokoajan olla varovainen, sillä märän ja raskaan lumen alla oli liukas jäätikkö suurimman osan matkasta. Koiratkin saivat kunnon metsälenkkireenin vähän normaalista poikkeavassa maastossa :) Lumi oli niin innoissaan, kun sai juosta metsän keskellä vapaana ja vielä talvimaisemissa! Mimoakin pidin irti siihen saakka, kunnes neiti päätti taas kadota hetkeksi metsään. Siellä sitä sitten taas huudeltiin kadonnutta mäyräkoiraa..


Lumi, Otto & Piitu


Kotosalla Mimon juoksu alkaa olla loppumaisillaan, ja Lumen juoksua yhä odotellaan. Olen tässä viime päivinä perehtynyt koirien reppuihin. Kysellyt lapinkoiraihmisväeltä kokemuksia ja suosituksia. Haaveena olisi opettaa Lumi repun käyttöön ja lähteä joskus Lappiin samoilemaan koirien kanssa :)


P.S. Koirien gallerioihin lisätty uusia kuvia, myöskin täältä löytyy muutama muu kuvaräpsynen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti