"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

AGILITY JATKUU!

Maanantaina käytiin Lumen kanssa ensimmäistä kertaa naapuripaikkakunnan agilityreeneissä. Ja olihan meillä hauskaa! Agilityhalli oli lämmin sisähalli, ja siellä oli oikein hyvät puitteet harrastamiseen. Ohjaajakin vaikuttaa mukavalta ja tsemppaavalta :) Lumella taas virtaa riitti ja pelkäsinkin, että kun neiti muutaman kerran täysiä vetää, niin väsy iskee. Näin ei kuitenkaan käynyt, kun ohjaaja neuvoi ratojen jälkeen hieman leikkimään koiran kanssa vetonarulelulla. Tästä Lumi sai taas uutta puhtia suorittamiseen. Täytyy jatkossa ottaa oma lelu mukaan, jolla koiran vireystasoa saa pidettyä yllä. Olen aiemmin hieman yrittänyt käyttää lelua palkitsemiseen, mutta ehkä lelu sopisi paremmin energian ylläpitämiseen, kun Lumi on palkitsemisessa enemmänkin niiden namien perään.

Lumi tottui nopeasti uuteen paikkaan ja halliin. Itsellä tuotti hieman oudoksuntaa hallin lattia, joka vaikutti joltain tekonurmen tapaiselta. Täytynee ottaa lenkkarit mukaan ensi kerralla, niin on itsellä hieman kevyempi juosta hallin lattiapinnalla. 

Aloituskerralla mentiin kahta erilaista lyhyttä rataa. Esteitä oli max 9kpl. Radat sisälsi hyppyjä ja putkia. Erillisinä esteinä otettiin A-este, ja yritettiin puomea. Lumi ei taaskaan suostunut menemään puomea yli, liekkö sitten vieroksuu uutta puomia, vai onko puomin kohdalla taas tullut tauon jälkeen takapakkia.. Radat menivät kuitenkin hienosti, yritettiin hieman iskostaa Lumelle eteen -käskyä, mutta vielä on siinä harjoiteltavaa.

Kaikenkaikkiaan meille jäi ensimmäisestä tunnista oikein hyvä vaikutelma, ja odotellaan jo seuraavaa tuntia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti