"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 18. maaliskuuta 2013

VETOON ESTOA

Mimolla on aina ollut ongelmana hihnassa vetäminen. Ongelmaan on koitettu ties mitä poppaskonsteja, eikä mikään ole oikein tehonnut, kun koira tuntuu menevän ihan omaan maailmaan hihnalenkille päästessään. Ei auta makupalat, eikä kiellot. Mimo ei ymmärrä edes lopettaa vetämistä silloin, kun taka-anturat alkavat aukeamaan vereslihalle vetämisestä :/ Onneksi tähän ongelmaan on olemassa vedonestovaljaat/pannat. Meillä käytössä on tällainen panta, ja on todettu auttavan vetämiseen. Kaikkein miellyttävinhän panta ei tietenkään koiralle ole, mutta asia on totettelukysymys ja aina parempi vaihtoehto kuin rikki revityt anturat :) Ihan aina ei kuitenkaan pannastakaan ole hyötyä, kun Mimo huomaa toisen koiran tai muun kiinnostavan asian jonka perään täytyy kiskoa. Mutta kaiken kaikkiaan hihnalenkkeilystä on tullut tämän pannan myötä paljon helpompaa, ja Mimo jopa ajottain kulkee hienosti vierellä, ilman vetämistä hihnan ollessa täysin löyhällä :)

Pannan ainoana haittapuolena on se, että moni yhdistää kuonon ylitse menevän hihnan siihen, että koira olisi vihainen.

Mimolla on myös käytössä ultraäänipanta, jota käytetään lähinnä joskus lenkkeiltäessä ja sisällä, koiran jäädessä yksin kotiin, taikka vieraiden tullessa kyläilemään. Neiti kun välillä meinaa ilmoittaa vieraat hieman turhankin äänekkäästi. Tästä pannasta juttua toisella kertaa :)