"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

HARKKOIHIN MARS!

Aloitimme Lumen kanssa pentujen toko-agility -kurssin muutama viikko sitten. Kurssi sisältää kuusi harjoitustuntia, joista kahdella olemme jo olleet. Harmi vain, että kurssi on niin vähän aikaa kestävä :/  Olemmekin Lumen kanssa koittaneet ottaa tunneilta niin paljon koulutusniksejä hihan varaan kuin vain mahdollista. Kurssilta enemmän haemme tokon alkeita, mutta Lumen kanssa ollaan huomattu, että agilitykin on aika hauskaa :) Meillä ei kuitenkaan ole suunnitelmissa alkaa kisaamaan kumpaakaan lajia, vaan harrastelemme ainakin tässä vaiheessa ihan omaksi iloksemme.
Ensimmäisellä harkkatunnilla opettelimme mm. luoksetuloa, sivulletuloa, yksinjäämistä, paikallaan pysymistä, rauhoittumista ja teimme ensituttavuutta agiliyesteistä putken ja pujottelukeppien kanssa. Täytyy myös myöntää, että omistajaa hieman jännitti ennen ensi tunnille menoa. Jänniys oli kuitenkin ihan turhaa, sillä Lumi oli oikein mallioppilas :) Muiden koirien kanssa ei alettu telmimään vaan keskityttiin oppimiseen (ja tietysti niihin ihaniin namipaloihin) ja Lumelle uuden oppiminen on helppoa. Muutama toistokerta, ja neiti jo hoksaa mitä ollaan tekemässä :)
Toisella tunnilla harjoittelimme lisää paikallaoloa, luoksetuloa sekä sivulletuloa. Luoksetuloa kuitenkin hieman vaikeutettiin asettamalla muutama hyppyeste koiran reitille. Sivulletulokin oli yhdistettynä luoksetuloon, jolloin koiran täytyi omistajansa luokse päästyään tulla sievästi sivulle istumaan. Hyppyesteet eivät kuitenkaan olleet korkeita, jolloin pennutkin välttyivät vahingoilta :) Uusina asioina tuli ohitusharjoitukset, seiso -käsky ja agilityesteistä pussi. Lumesta pussi -este oli aluksi hurjan pelottava, mutta pienellä houkuttelulla sekin pelko voitettiin :)

(Kuvat ovat hieman tärähtäneitä)