"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 14. heinäkuuta 2015

FISUN HAJUINEN UIMAMAISTERI

Koirien kanssa ollaan tänään ajeltu vähän sinne sun tänne. Aluksi ajettiin Sanginjoelle ystävien seuraan makkaranpaistoon hieman extempore-retkenä. Siellä koirat saivat ihmetellä, kun jotkut olivat kalalla samalla nuotiopaikalla, ja maastosta löytyi kivoja kalantuoksuisia paikkoja, missä piehtaroida.. Ja voin kyllä sanoa, että Usva ainakin on tällä hetkellä ihanan kalan tuoksuinen.. Liekkö tuo lähtee sunnuntaihin mennessä pois, vai pitääkö meidän Usvan kanssa alkaa pesuhommiin vielä ennen Ylivieskan näyttelyä. Lumi puolestaan keskittyi herkkujen kerjäämiseen, ja tuntemattomilta ihmisiltä rapsutuksien saamiseen. Mimo omaan tapaansa oli hihnannokassa puussa kiinni, ettei ota heti jalkoja alle ja karkaa..

Retkimaisemia :)


Usva piehtaroimassa ja hakemassa fisu-aromeja..



Retkeläiset juomassa :)

Retken jälkeen piakkoin olikin Lumen agireenit, missä Lumella oli taas korvat niiiiiin hukassa.. Keskittymiskyky huiteli jossain omilla teillään, ja muutenki homma meillä oli aika toivotonta.. Mutta sentään Lumi on nyt mennyt rengasta maksikorkeudella ilman väistämistä, ja keinua Lumi lähtee suorittamaan jo aika kivasti itsenäisemmin, ilman älyttömiä apuja.. Vielään ei olla annettu keinun rämähtää alas ainoastaan Lumen painosta, vaan ollaan käsin hieman kevennetty keinun alastuloa. 

Reeneistä ajettiinkin sitten suoraan Jääliin kaverikoira Kiraa ja Kiran emäntää moikkaamaan :) Kyllä oli meno alussa sen näköistä, niinkuin koirat eivät ikinä ennen olisi Kiraa nähneet. Vetämistä puolelle jos toisellekkin.. Metsään päästyään koirat saivat juosta vapaana, ja menoa kyllä riitti. Koirat pääsivät myös montuille uimaan, missä Mimo ja Usva kävivät vedessä Kiran kanssa, kun taas Lumi pysytteli koko ajan sopivan välimatkan päässä vedestä :D Usva kyllä yllätti jälleen omalla vesi-innollaan :) Jotenkin Lumen myötä sitä ajattelee, ettei lapinkoirat mielellään kyllä uimaan mene, mutta Usva ja Kira kahlasivat kyllä molemmat siihen malliin, että vesi oli niistä varmasti mukavan viilentävää ja raitista :) Usvankin varmasti saisi uimaan kunnolla jos esim. itse olisi samalla uimassa. Joitain kuvia lisäsin gallerian puolelle, ja tässä myös osa:

Lumi & Kira




Välillä tytöt melskasivat kolmistaan.. Aikamoista rallia :)







1 kommentti: