"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

lauantai 6. kesäkuuta 2015

MUHOS RN 06062015

Tänää käytiin Muhoksella ryhmiksessä Usvan ja Lumen kanssa. Mukana kotikoiralauman joukosta myös Piitu ja Otto. Koko päivähän siellä vierähti, kun Otto oli hienosti RYP 4 :) Myös Mimo oli kevythäkissä turistikoirana. Omat likat pärjäsivät kehässä ihan mukavasti. Lumi sai odotetun AVO EH:n, tuomari olisi kaivannut lähes 3-vuotiaaksi koiraksi enemmän jykevyyttä rakenteeseen. Agilitykoiranhan on parempi olla kevyempi ;) Usvakin pärjäsi hienosti useamman (ehkä likemmäs 10 junnua?) junnunartun joukosta JUN ERI3 saakka :) Ja jälleen tuomari mittasi Usvan, mutta taaskaan sitä ei oltu merkattu arvostelulomakkeeseen :/ Olisi ihan mukava tietää, paljonko tuomarit saavat Usvalle korkeutta. Muhokselle lapinkoiria oli ilmoitettu muistaakseni likemmäs 45 kpl, joista suurin osa oli narttuja. Tuomarina lapinkoirilla toimi Pekka Teini. Alla neitien arvostelut ja kuvat:

Lumi:

" Lähes 3 vuotias narttu, joka edelleen kevyt runkoinen. Oikeapiirteinen pää, hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula. Kevyt rintakehä. Hyvä lantion asento ja hyvät kulmaukset takana. Välikämmen taipuu voimakkaasti. Mukava käytös. "
Usva:

" Rotutyyppi erittäin hyvä. Pienikokoinen mittasuhteiltaan oikea. Hyvin kulmautunut ja hienosti käyttäytyvä nuori narttu. Hieman kevyt kuono-osa ja vaaleat silmät, muuten hyvä pää. Erinomainen ylälinja. Nartulle sopivan vahva runko. Erinomaiset kulmaukset sekä edessä että takana. Hyvä häntä. Hieman pehmeä nuoren koiran karvapeite. Mukava käytös. "

Usva 10 kk

Kotiinpäästyä olikin nyt hyvä harjata Lumen irtoava pohjavilla lähes kokonaan pois :) Neiti on nyt aika hyvin kesäbikini turkissaan. Usva ei ole vieläkään pudottanut junnukarvaansa, vaikka ensimmäinen juoksukin on ollutta ja mennyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti