"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

TOKOEPIKSET

Usvan kanssa osallistuttiin viime viikonloppuna TOKOn epiksiin. Lähdimme leikkimielellä, hakemaan kokemusta kisatunnelmasta sekä häiriötekijöistä. Usva osallistui mölliluokkaan, jossa liikkeinä oli luoksepäästävyys, paikallaolo 1min, seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja kokonaisvaikutus. Usvan kanssa oltiin toisesta päästä ekoja, eli viimeisiä ;) Tämähän ei meitä haitannut lainkaan, koska oli niin mukavaa "leikisti" kisata. Tulokseksi Usva sai 99/120p.

Luoksepäästävyys (10x1=10p.). Usva odotti hyvin perusasennossa, ja suoriutui luoksepäästävyydestä ihan hyvin. Vähän oli tuomarin kosketuksesta johtuvaa väistämistä, mutta ainakin perusasento säilyi ilman karkuun karkaamista :)

Paikallaolo 1min (8x3=24p.). Paikallaolo sujui vaivatta ja Usva jaksoi pysyä paikallaan maaten koko minuutin ajan ilman, että välillä olisi käynyt koiraa palkkaamassa. Makuuasento taisi jossain vaiheessa hieman valahtaa toiselle lonkalle lötköttämiselle..Seuraaminen (9x3=27p.). Seuraaminen hihnassa onnistui loppua kohden hyvin, alussa seuraaminen meni vähän penkin alle, kun Usvan panta oli huonosti ja kutitteli korvaa. Usvahan tietysti mielummin rapsutteli korvaa, kuin olisi tehnyt liikettä.. :)

Liikkeestä maahanmeno (9x2=18p.). Seuraaminen onnistui, ja liikkeestä maahanmeno tapahtui hieman hitaasti, ja maassa Usva hieman ryömi eteenpäin, mutta muutoin liike onnistui kyllä ihan kohtalaisesti :) Mitä nyt asento maassa oli aikalailla vinossa, mutta mitäs pienistä :)


Luoksetulo (5x2=10p.). Mitähän tähän nyt sanoisi? Hommahan ei onnistunut oikein lainkaan. Jännitin jo valmiiksi sitä, pysyykö Usva istuen paikallaan sen aikaa, että pääsen riittävän kauas koirasta. Niinhän siinä kävi, että Usva karkasi kahdella kerralla perääni jolloin liikkeestä ei enää tullut mitään. Kolmannella kerralla Usvaa pidettiin paikallaan pannasta, ja luokse kutsuttaessa vauhti oli ihan hyvä sekä perusasentoon palaaminen onnistui hienosti :)


Kokonaisvaikutus (10x1=10p.).

Seuraavat TOKOepikset olisivat maaliskuun alkupuolella :) Jotenkin Usvan kanssa "kisaaminen" tuntuu helpommalta entä kuin jos ajattelisi, että Lumen kanssa alkaisi kisaamaan virallisesti.. Agilityssa pitää kuitenkin ajatella niin paljon enemmän, ja tuhat kertaa nopeammin.. Ehkä siinä on se syy tuntemuksiin kisaamisesta näiden lajien yhteydessä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti