"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

ORINORON ROTKO

Lomareissun toisena kohteena oli Leppävirralla sijaitseva Orinoron rotko. Rotkolla on pituutta 200 m ja korkeutta 20 m. Rotkon läpi kulki reitti, jolla oli pituutta 7 km. Reitti oli suurimmaksi osaksi helppokulkuista, metsäteitä ja helppoa polkua. Lunta Leppävirralla oli enemmän kuin edellisessä Maaningan kohteessa. Reitin varrelta löytyy laavu ja uusi kota lammen rannalta. Rannassa oli yhä laituri paikoillaan ja Hallan onnistui aiheuttaa meille melkoinen sydäri juoksemalla suoraan laiturilta kylmään lampeen. Veden päällä oli todella ohut kerros jäätä ja vasta satanutta lunta. Halla varmaan luuli, että pääsee laiturilta jäälle juoksemaan, mutta kyllä oli Hallallakin paniikin ilme, kun ymmärsi että putosikin yhtäkkiä jääkylmään veteen.. Halla räpiköi vedessä ja lähti aluksi uimaan kohti lammen keskiötä, mutta onneksi ymmärsi kääntyä meidän huuteluiden perään kohti rantaa. Onneksi Hallaa opetettiin kunnolla uimaan viime kesänä.. Vaikka kyllähän suurin osa koirista varmasti osaakin uida ilman opetteluakin, mutta paniikin hetkellä tilanne on aivan erilainen.

Siinä sitten yritettiin repustä löytyvällä keittiöpyyhkeellä kuivata jäistä ja märkää koiraa, ja heiteltiin keppiä, jotta vesi lentäisi pois turkista koiran juostessa ja temmeltäessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti