"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

KOLI

Meidän lomareissun viimeisenä kohteena oli Koli, kävimme ensimmäisenä päivänä 6,3 km reitin, joka kulki Ukko-, Akka- ja Paha-Kolin kautta koukaten Tarhapurolle, ja sieltä Ikolanahon nuotipaikan kautta takaisin Pikku-Kolin suunnalta Ukko-Kolille. Reitti oli haastava ja kohtuullisen vaikeakulkuinen. Nousuja ja laskuja oli useampia, sai jalat jälleen kunnon reeniä :) Lunta Kolilla oli jälleen vähemmän kuin Leppävirran kohteessa.


Toisena päivänä käytiin kiertämässä Ennallistajan luontopolku (3,5 km). Reitin alussa käytiin tutkimassa pirunkirkko -luolaa. Luontopolku oli helppokulkuinen ja kulki Kolille tuttuun tapaan nousujen ja laskujen kautta. Jauholanvaaran päältä oli komeat maisemat ja sää suosi meitä mukavalla auringon pilkahduksella :) Halla puolestaan aiheutti kalliolla taas sydämentykyttelyä juostessaan jyrkällä liuskekalliolla, missä oli uutta lunta päällä. Neidin tassut alkoivat sutia kalliolla, ja huutamalla saatiin Halla jälleen turvallisesti takaisin reitille. Ei taida tällä neidillä paljoa itsesuojeluvaistoa kyllä olla.. Pysähdyimme tulistelemaan Pitkälammen nuotiopaikalle, missä koirat juoksivat lammen jäälle, ja taas saatiin paniikissa huutaa niitä takaisin, sillä jää alkoi uhkaavasti rätsitä koirien tassujen alla ja näytti tosi ohuelta kerrokselta..

Pirunkirkko
Kaiken kaikkiaan; loppu hyvin, kaikki hyvin ja reissu oli mitä mukavin :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti