"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

KUUSAMO RN 16072016

Eilettäin Usva vietti 2-vee synttäriään ja sen kunniaksi ajoimme Kuusamon ryhmikseen pyörähtämään kehässä. Mietin kylläkin kotosalla, että lähdenkö viemään täysin pohjavillatonta minikoiraa yhtään mihinkään, mutta ajattelin josko Usva edes H:n saisi. Tarkoituksena oli edellisestä T:stä parantaa pykälä parempaan. Kuusamossahan vettä tuli lähes tulkoon koko ajan niin, että heti alkajaisiksi kastuttiin ja pian jo tuulikin alkoi yltymään niin ettei teltta meinannut kasassa pysyä. Koiratkin näyttivät aikalailla uitetuilta koirilta, Usvakin näytti märkänä vielä pienemmältä reppanalta kuin onkaan :D Kyllähän siinä sai muutaman ärräpään päästää, kun mietti mikähän järki oli lähteä hakemaan H:ta kaatosateeseen..?

Vaan hyvä vain, että lähdettiin! Usva nimittäin tempas tuomarilta EH:n ja siinä jo melkein ilosta pompin, että vautsi vau! Minikoira karvattomana ja erittäin hyvä! Vaan sittenpä Usva sijoittui vieläpä 11 muun luokkakumppaninsa joukosta AVO EH4, hyvä etten itkua ilosta alkanut parkumaan :D Kyllähän siinä sai taas pohtia sitä, että miten tuntuu nykypäivänä kaikilla näyttelykävijöillä aina olevan odotukset korkealla, ja jos koira saakin H/EH -linjaa, niin päivä on suurinpiirtein pilalla. Me ainakin tällä tuloksella juhlitaan koko loppu vuosi! Toki kyseessä aina kunkin tuomarin mielipide, mutta hei oikeasti, H=hyvä ja EH=erittäin hyvä, olkaa ihmiset tyytyväisiä koirienne saavutuksiin :)

Tuomarina näyttelyssä toimi Raimo M. Viljanmaa, jota moni koira aristeli väistäen. Usvakaan ei antanut mitata säkää lainkaan. Eipä sillä, että Usvan kanssa koskaan olisi niin sitä tullut harjoiteltuakaan..

Tässä vielä Usvan arvostelu kuvien kera :) Kuvista kiitos Oona Heikkiselle.

" Keskikokoinen. Liike voisi olla tehokkaampi. Kevyehkö aavistusken pitkäkuonoinen pää. Hyvät korvat. Sopiva järeysaste. Oikeat mittasuhteet. Tiivis, jäntevä. Hyvät raajat. Turkki voisi olla runsaampi. Ei salli mittausta. "

  Synttärionnea myös Usvan veljelle Otsolle ja siskolikalle Iitalle :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti