"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 3. elokuuta 2015

SEURA TEKEE KALTAISEKSEEN?

Usva kävi viime viikonloppuna Raahessa ryhmänäyttelyssä, ja tuloksen puolesta olisi kyllä voinut sen reissun jättää väliinkin.. :D Usvalla lähtee nyt mukavasti karvaa, ja vielä olisi Pudasjärven ryhmänäyttely tulossa parin viikon päästä.. Jospa tuo karva pysyis jotenki kiinni vielä sinne asti. Sitten kynin koko koiran :) Jännä nähdä tuleeko sieltä sitten enää turkkia ollenkaan.. 

Mutta tosiaan, takaisin Raahen näyttelyyn. Usva sai laatumaininnan tyydyttävä (T), kun tuomarin mielestä Usva oli enemmän sheltin kuin lapinkoiran näköinen.. Näköjään seura tehnyt kaltaisekseen, kun Usva on nyt aika paljon ollut kaverini shelttien seurassa... :D Tuomarina Raahessa toimi Katja Korhonen. Alla Usvan arvostelu:

" Keskikokoa pienempi, kauttaaltaan kevyt ja ilmavan kokonaiskuvan antava narttu. Pää saisi olla kauttaaltaan tayteläisempi, otsapenger selvempi ja kallo leveämpi. Purenta ok, pienet hieman alaskiinnittyneet korvat. Hyvä kaulan pituus. Eturinnan ja rungon tulisi olla täyteläisempi. Erinomaiset etukulmaukset, riittävät takaa. Kevyt raajaluusto. Hyvät käpälät. Erinomainen turkin laatu ja häntä. Ahtautta takaliikkeessä, yhdensuuntainen edestä. Edessä hyvä sivuaskel, takaa askel jää rungon alle. Miellyttävä luonne. "

Että semmoinen sheltti.. Mutta nooh,  mitäpä tuosta, minun pinokkio se on ja just hyvä tuollasenaan pikku piruna :) Pirusta puheenollen, Usva on täällä kotosalla ollut aika suoraansanottuna hirveä Lumea ja Mimoa kohtaan, kun tytöillä on ollut juoksut. Usva on repinyt Lumeakin hännästä ja ties mistä, että pääsisi selkään hyppäämään.. Hohhoijjakkaa, hermot välillä itsellä mennyt, kun narttukoirat säätävät kuin urokset.. :D Lumella juoksu alkoi 19.7. ja toivon mukaan on kohta jo ohi menemässä. Tärppipäiviä on ollut kyllä hankala erottaa yhtään mitenkään, joten saapa nähdä miten Lumen astutuksen ajoitus aikoinaan tulee onnistumaan..

Mitäs meidän treeneihin kuuluu? Kesäkausi tokossa ja agilityssa päättyy tämän kuun lopussa, ja onnistumisia on kyllä tullut molemmilla tytöillä. Lumi on mennyt paljon eteenpäin meidän keinun kammotuksessa ja Usva oppii koko ajan enemmän tokon parissa :) Nyt on talvikaudelle haku käynnissä, ja päätin hakea vain Usvalle tokoryhmään pääsyä. Lumi saa jäädä nyt agista tauolle, ja me aletaan Lumen kanssa opettelemaan rallytokoa :) Koin pienen hurahduksen sen pariin, kun kävin auttamassa kaveria rallytokokisoissa. Lumi on just sopivan höntti sen lajin pariin. Usva keskittyy tällä hetkellä totisen tokon pariin ja Lumi saa jatkaa hauskalla linjalla agin jälkeen rallytokossa :)

Hieman kuitenkin jotenkin harmittaa ja surettaa, etten ilmoita Lumea mihinkään agiryhmän nyt, Lumi kuitenkin aina niin nauttii agireeneistä. Täytyy aina välillä koittaa löytää aikaa, että käytäis jotain Lumen kanssa reenailemassa hallilla, kun se on tyhjillään :) Lumen astutusta (jos jokin sulho keksitään :D ) suunnitellaan ensi vuoden alkuun, joten en silläkään ilmoita Lumea agiryhmään, kun me jouduttais kuitenkin se jättämään kesken pentusuunnitelmien vuoksi..

Mutta uskon kyllä, että meillä tulee olemaan Lumen kanssa ihan yhtä hauskaa rallytokon parissa :)

Näyttelyiden suhteen me käydään Usvan kanssa Pudasjärvellä ryhmiksessä, ja sitten saa näyttelyt jäädä.. Katsotaan sitten jos tuo kakara jopa jotenkin aikuistuu joskus.. Ehkä.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti