"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

HÖPÖHÖPÖ TOKOEPIKSET

Tämä viikonloppu on kyllä ollut TOKOa täynnä. Eilen olin kuuntelemassa, kun käytiin läpi voimaan tulevia uusia TOKO-sääntöjä. Koulutus oli tarkoitettu lähinnä ohjaajille, mutta mukaan pääsi myös muitakin :) Oli kyllä ihan mielenkiintoista näin aikalailla TOKO ummikkona olla kuuntelemassa ja näkemässä liikkeiden oikeaa suoritusta. Tokihan Usvan kanssa ollaan jo ahkerasti ALO luokan liikkeitä reenailtu, mutta koulutuksen kautta sai vinkkejä ja ahaa-elämyksiä sitten niitä jatkojuttuja varten :)

Tänään sitten käytiin Usvan kanssa sähläämässä TOKO epiksissä mölliluokassa. Ja nimenomaan sähläämässä.. Usva teki suurinpiirtein kaikkea muutakuin sitä mitä olisi pitänyt keskittyä tekemään. Kentässä oli hirveän paljon mielenkiintoisia hajuja ja roskia, mitka oli Usvasta paljon kivempia kuin tekemiseen keskittyminen. Välillä homma sujui, mutta kyllähän se meni aikalailla penkin alle meidän osalta. Nooh, näin tällä kertaa. Oltiin tosiaan, yllätys yllätys, viimeisiä taas, mutta eipä siinä. Yksi kokemus rikkaampana jälleen kerran. Itse taas jännitin koko tilannetta ihan älyttömästi, mikä varmasti osaltaan vaikutti koirankin höseltämiseen. Pisteitä saatiin 86,5/120 p.
Luoksepäästävyys: Usva kävi aikalailla ylikierroksilla, kun tuomari tuli käymään meidän luona. Innokkuutta riitti vaikka miten paljon. Vähäisempikin iloisuus olisi kyllä riittänyt, entä kuin sellainen yli-innokas häsläys :)

Paikkamakuu: Perusasento alussa tuotti hankaluutta, Usvalla oli jo siinä vaiheessa ihan muut jutut mielessä kuin liikkeen tekeminen. Maahanmeno sujui ihan hyvin, ja paikalle jättäminen, mutta siitä alkoikin sitten hillitön kentän nuuskiminen ja roskien syöminen, kunnes Usva hoksasi jonkin pienen namin vähän edempänä ja liikahti hieman paikkamakuulta namia kohti syödäkseen sen :D Perusasentoon palaaminen tapahtui vähän varastaen.

Seuraaminen kytkettynä: Jep jep, mitähän tästäkin nyt sanoisi. Nenä kiinni maassa kuvaa tilannetta parhaiten..

Liikkeestä maahan: Tämä liike meillä sujui kaikista parhaiten, vaikka epäilin kyllä sen onnistumista. Seuraaminen oli mallikasta, ja maahanmenokin onnistui yhdestä käskystä. Maahanmeno oli vähän hidasta, mutta onnistui kuitenkin :) Perusasentoon palaaminen oli taas ennakoitua, mutta mitä pienistä :)

Luoksetulo: Ensimmäisellä yrittämällä Usva lähti istumaan jätettäessä minun perään, ja toisella kerralla Usva nousi istumalta seisomaan, jotta sai paremmin nuuskuteltua kenttää. Luoksetulo oli kuitenkin vauhdikas ja paluu perusasentoon hyvä :)

2 kommenttia:

  1. Lisää harjoittelua vaan, niin eiköhän ala hienosti sujua. :) Tuli mieleen, että oletteko käyneet oulunseudun lappalaiskoirien yhteistreeneissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä :) Perjantaisin pidettävissä OKK:n hallilla? Käyn aina kun vain pääsen käymään, aika suhteellisen hankala klo-aika..

      Poista