"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

maanantai 25. elokuuta 2014

HILJAISET AGIREENIT

Meillä viime agireeneissä oli Lumen kanssa melkoinen koetus, kun pidettiin äänettömät ratareenit. Alussa sai käskyttää koiraa parilla ensimmäisellä esteellä, sitten vain kaikista haasteellisimmilla. Meillä haasteelliseksi osoittautui kepit ja kulmaputket. Lumi kyllä suorittaa kepit, mutta vauhdissa meno saattaa mennä vain suoraan juoksemiseksi. Putkeen menoa hieman pimeästä kulmasta ei ollakkaan niin paljoa harjoiteltu, joten ei ollut ihmekkään, kun Lumi pysähtyi näiden putkien edessä ihmettelemään, että no mihin tässä oltiin menossa?

Itsellä oli suuri haaste pysytellä hiljaa, kun normaalisti on tottunut siihen, että ohjaa koiraa esteille sanoin, ja nyt yhtäkkiä pitikin kiinnittää enemmän huomiota jalkoihin, ohjauskäteen ja vartaloon. Yllättävän hyvin Lumi kuitenkin meni rataa, eli kai tässä jotain tehdään kehonkielelläkin oikein :) Voisi enemmänkin olla tämäntyylisiä reenejä jatkossa, mukavaa vaihtelua ja siinä keskittyi koiran ohjaukseen ihan erityylisesti mitä ääntä käyttäessä. Omareeneihin voisi myös ottaa hiljaisia lyhyitä ratoja..Loppuun vielä räpsyjä metsälenkiltä. Lumi on tosiaan jo urakalla pudottanut pohjavillaansa, varmaan taas juoksu tulossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti