"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 7. tammikuuta 2014

UUDET KUJEET

Niin se pääsi taas vuosikin vaihtumaan. Mihin kaikki aika yhtäkkiä katoaa? Menneeseen 2013 vuoteen mahtui muutoksia, ja tuokoon uusi vuosi tullessaan niitä lisää, parempina vain. Uutta vuotta oltiin viettämässä kotipuolessa koirien kanssa. Koirat olivat sisällä vuoden vaihtuessa, rakettien ääni ei sinne niin älyttömän hyvin kuulunut. Mimo ja Lumi ei onneksi paukkeesta niinkään välittäneet.
Meillä koiratouhuissa viime vuoden isoimpia asioita taitaa olla Lumen myötä hurahtaminen agilityyn ja Mimon huikea 5v. ikävuoden saavutus :)

Agilitya lähdettiin reenailemaan alkujaan testimielessä, kun pentukurssilla oli yhdistettynä TOKO ja agility. TOKO ei meillä niinkään napannut, mutta kun näin Lumen toimivan agilityssa ja oppivan sen saloja tosi nopeasti, innostuin täysin harrastuksesta. Nykyään reenaillaan mölliluokassa, ja vuoden lopussa osallistuttiin ekoihin mölliagilitykisoihin. Tämmöinen "leikkimielinen" kisailu agilityn parissa oli meille iso askel, koska en ole koskaan aiemmin aikonut Lumen kanssa kokeilla kisaamista, pelkästään koiran ja omaksi iloksi ollaan harrastettu. Nyt kuitenkin ajattelin, että tulevana vuonna voisin uskaltaa osallistua enemmän näihin tämän tapaisiin kisailuihin.

Agilityn lisäksi aiotaan Lumen kanssa käydä myös viime vuotta enemmän näyttelykehissä pyörimässä, vaikka neiti nyt ei välttämättä mikään kehien kaunotar ole. Osa saattaa tykätä, osa ei :) Tyttö on nyt ilmoitettu Kuopioon, sekä Pelloon ollaan myös lähdössä helmikuussa.
Kotona otetaan tavoitteeksi harjoitella lisää seuraamista, sekä muiden (ihmisten, koirien) luokse pääsemättömyyttä. Tätä lähinnä lenkkeilyn yhteydessä. Lumi nimittäin yleensä aina koittaa vetää kaikkien vastaantulevien koirien/ihmisten luokse, ja välillä se on todella hankalaa, kun koira yhtäkkiä kiskaisee kaikilla voimillaan tervehtimään vieraita.. Mimo puolestaan saa olla Mimo, kodin pieni pippurinen prinsessa :)
Lumi täytti kesällä yhden vuoden, ja nyt tulevana kesänä on sitten sen 2v. Lumi on sijoituskoirana äidiltäni, ja tämän vuoden aikana olisi sitten tarkoitus Lumi käyttää terveystarkastuksissa; kuvauttaa lonkat, kyynäreet ja nähtävästikkin tarkastuttaa polvet. Myös silmät tullaan peilaamaan. Pompen -testiin verta annetaan Kuopion näyttelyviikonlopun yhteydessä. Pentusuunnitelmat Lumen kohdalla varmaan ajoittuu johonkin likemmäs kolmea vuotta, neiti on itse vielä niin kakara, etten ainakaan itse pystyisi vielä kuvittelemaan Lumea äidiksi :)

Myös mukavaa odotusaikaa on tiedossa, mutta siitä myöhemmin lisää, jos kaikki etenee suunnitelmien mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti