"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

perjantai 19. lokakuuta 2012

5. & 6. TUNTI

Näin on meilläkin Lumen kanssa pentujen toko-agility -kurssi käytynä. Kurssilta saimme hyvät alkeet tokoon ja innostusta agilityyn. Itse en niinkään ole koskaan aiemmin ollut agilitysta kiinnostunut, mutta nähtyäni Lumen innon ja sen ilon mitä se tälle pienelle koiranalulle tuottaa, on minullekkin tullut enemmän innostusta agilityn pariin :) Tuskinpa sentään koskaan kilpailemaan aletaan, mutta harrastuksena agilitykin tuntuu ihan mukavalta :)

Kahdella viimeisellä tunnilla meillä olikin eri vetäjät ja saimme hieman erilaista ohjausta liikkeisiin ja käskyjen toteuttamiseen. Jatkoimme harjoittelua vanhojen oppien parissa. Joka kerralla omaksuttiin taas hieman jotain uutta, oli se sitten jokin uusi tapa toteuttaa jonkin käskyn opettelu tai jokin pieni niksi johonkin jo opittuun :) Täytyy kyllä Lumen kompastuskivestä, paikallaolosta, mainita sen verran, että se sujuu tytöltä jo oikein hienosti. Paikallaolon oppimisen kohdalla huomaa selkeiten sen tehdyn harjoittelun ja kehityksen. Alussa neiti ei millään tahtonut pysyä paikallaan, mutta nyt Lumi pysyy paikallaan paljon paremmin. Välissä tosin saattaa huomio ohjaajasta kääntyä johonkin muuhun, mutta ihan odotettavaahan se on noin pieneltä pennulta vielä :)


Paikallaoloa (huomio kenties muualla kuin ohjaajassa?)


Agilityn parissa molemmilla kerroilla teimme pienimuotoiset radat, joihin kuului lähinnä putkia ja pussi -este. Agility meillä sujuu hyvin, tietysti on vielä ihan älyttömästi opittavaa, mutta jonkinmoiset alkeet alkavat olla hallussa. Ja Lumi nauttii agilitysta aivan valtavasti! Lumi sai myös kurssilla paljon kehuja rohkeudesta ja nopeasta oppimisesta agilityn parissa :) Hauskinta oli kuulla eräällä harjoitustunnilla, että Lumi varmaankin oppisi pelkkiä agilityvideoita seuraamalla :D On kuulemma luontainen agi-koira :)

Kurssin päätyttyä suunnitelmissa oli osallistua samaisen toko-agility -kurssin jatkokurssille, mutta valitettavasti sen toteutumispäivä on meille hieman huono. Mutta meidän onneksemme pääsemme näillä näkymin agilitykurssin peruutuspaikalle :) Päästään Lumen kanssa jatkamaan meidän agiliitoa ;)

Lumi pääsee tekemään tänä viikonloppuna ensi tutustumisen näyttelyiden maailmaan, kun suuntana on lappalaisten erikoisnäyttely! :) Lumi on vielä vaan liian nuori kehään, mutta jostainhan se tämäkin "ura" on aloitettava, oli se sitten kehän laidalta seuraten :)