"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 7. helmikuuta 2017

HERRA JA NEITI

Elämme jänniä aikoja ;)
Luvan kera paljastettakoon, että Usva on nyt kahteen otteeseen keinohedelmöitetty mitä mahtavimmalla vanhalla herralla, Akulla (Metsäruusun Arska). Geeneiltään pennut poikkeaisivat merkittävästi nykypäivän lapinkoirayhdistelmistä. Vanha herra Aku kieltämättä jo onkin, liki 15 -vuotias jo. Vanhuus näkyy Akussa ulospäin harmaana nassuna, huonona kuulona ja näkökyky liekkö enää parhaimmillaan tuossa iässä.  Luonteeltaan Aku on ihana höperö (mutta tarvittaessa innokaskin) pappakoira :) 


AkuUsva on tosiaan sijoituksessa minulla kennel Cantavian Petralta, ja odottelimme Usvan tekevän juoksunsa aikaisintaan tämän vuoden maaliskuussa, vaan kuinkas kävikään. Neiti päätti aloittaa juoksunsa samoihin aikoihin Lumen kanssa (ah, tätä narttulauman hormonikiertoa). Niinpä pikasoitto Petralle, ja suunnitelmiin uutta vauhtia, jotta sopiva sulhanen Usvalle löydettäisiin. Petra olikin löytänyt aivan ihanan käyttämättömän uroksen ja poikkeusluvan tullessa Kennelliitosta astutussuunnitelmat etenivät.

 

Usvan juoksun "tärppiaika" arvioitiin, ja keinohedelmöitykselle varattiin aika. Täytyy myöntää, että kuullessani keinohedelmöityksestä, kotosalla naureskeltiin sitä miten meidän pieni tyrkky-suttura ei pääse edes tosi toimiin sulhonsa kanssa :D Usva raukka :) Seuraava asia mielessä oli, että mitenhän kyseinen homma edes hoidetaan..


Usva ja sulhas-Aku tapasivat siis viime viikon perjantaina (Usvalla 12 vrk juoksussa menossa), jolloin Usva oli Akusta hyvinkin  kiinnostunut ja tarjosi itseään tyrkylle Akulle. Aku puolestaan ei ehkä niin paljoa kiinnostunut Usvasta. Pienen sulotuoksujen haistelun ja uroksen ohjaamisen jälkeen, urokselta saatiin spermaa kerättyä kuppiin. Eläinlääkäri kävi tarkistamassa onko Akun "pikkuveijarit" enää elävää ja positiivisen tuloksen jälkeen pieni määrä spermaa tuikattiin Usvaan. Eläinlääkäri kävi vielä tarkistamassa minkä laatuista sperma oli, ja kuulemma hyvin eläväisesti uiskentelevaa ja terveen näköistä :) Kotosalla Usva ei sitten saanut pissata 5 tuntiin, vaan me otettiin oikein varman päälle ja Usva kävi vasta aamulla pisulla. El-aika oli onneksi ihan illasta, niin Usva jaksoi hyvin pidättää aamuun saakka. 

Maanantai-aamuna Petra kävi vielä hakemassa Usvan progesteronitestiin (Usvalla 15 vrk juoksussa menossa), jotta nähtäsiin vieläkö hedelmöitys kannattaisi uusia. Testin tulos oli melkein siinä rajoilla, mutta el kehotti uusimaan hedelmöityksen mikäli mahdollista. Niinpä Usva ja Aku tapasivat vielä maanantai-illasta uudelleen :) Tällä kertaa Usva ei enää ollut niin kiinnostunut uroksesta, mutta Aku vaikutti puolestaan olevan enemmän kiinnostunut Usvasta. Sperman kerääminen kävi melkeinpä nopeampaa kuin viime kerralla, mutta tälläkin kertaa "saaliiksi" saatiin vain pieni määrä. Keinohedelmöitys vietiin loppuun asti, ja nyt Usvan astutus on siltä osin uusittu. 

Nyt sitten toivotaan, että näistä kallisarvoisista rakkaudenhedelmistä poikisi Petralle edes muutama pentu, enemmänkin saa tulla :) Kotosalla vähän väliä kuiskutellaan Usvan korvaan, että pikkupossuja (Usvan lempinimi kotona on siis possu :D ) olisi tilattuna :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti