"Meidän ei tarvitse yrittää voittaa sen luottamusta eikä sen ystävyyttä - se on syntynyt ystäväksemme." - Maurice Maeterlinck

tiistai 16. elokuuta 2016

ROKUAN RETKI JA PAIMENNUSTA

Lähipäivien aikana ollaan tyttöjen kanssa ehditty tehdä paljon, kun pe-la oltiin Rokualla kera ihanan ystävän ja kierrettiin Rokuan keisarinkierros, mikä on pituudeltaan 19km. Eilen sitten ajeltiin Pelloon Saajomannun tilalle, ja muisteltiin Usvan kanssa miten niitä lampaita paimennettiinkaan.

Rokuan reissusta lyhyesti, matkaan lähdettiin aamusta 9 maissa ja tarkoituksena ei ollut pitää mitään kiirettä, sillä Hallakin on vielä pieni ja katsottiin lähinnä, että miten pikkulikka jaksaa kulkea. Taisi vaan käydä niinpäin, että Halla jaksoi meistä kaikista parhaiten :D Neiti ois viipottanut varmaan toisetkin 19km, ja Usvaakin repi matkalla hihnasta, kun Usvan vauhti alkoi hyytyä :D Kolme tulistelutaukoa pidettiin, missä koiratkin pääsivät lepäämään mikäli malttoivat. Ilma suosi meitä siten, ettei kertaakaan kastuttu kunnolla, vaan aina sadekuuron (ja raekuuron) aikana osuttiin sopivasti kodalle tai tuvalle :) Oltiin yötä Rokualla, ja seuraavana päivänä käytiin vielä Kirvesjärvellä sadepäivän makkarat paistamassa ennen kotiinlähtöä. Ja nyt hillitön kuvapläjäys, kun ei osaa valita sopivaa määrää :)
"Ala tulla jo!"
Porrasjumppaakin löytyi muutamaan otteeseen..Pitkä alamäki :)


Eilen Usvan (sekä äidin ja Viivi-koiran) kanssa käytiin Pellossa lammaspaimennuksessa, ja voi tsiisus millä tuulella neiti oli. Kuinkahan monta kertaa Usva yritti karata töiden teosta ja pois aitauksesta, ihan vaan, näin nätisti sanotusti, näyttääkseen ns. keskisormea minulle :D Työhön keskittyessään neiti sai hyvin lampaat liikkeelle ja tällä kertaa paimennussauvan paineenantoa kokeiltiin Usvalle enemmän. Tästä taas sitten jatketaan, kun jatketaan :) Lumen kanssa olisi myös mielenkiintoista käydä testaamassa.
Ja Lumesta puheen olleen (ja itselleni muistiin), neiti aloitti n. 7.8. ensimmäisen juoksunsa pentujen teon jälkeen, eli n. 5kk oli nyt väli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti